Nyt lähti väärä mies. Takametsien miehet etulinjassa

Iltalehti kirjoittaa, että Venäjän lennokki-isku vei suomalaistaistelijan hengen Ukrainassa. Kyseinen taistelija oli kotoisin Etelä-Karjalasta. Iltalehti heitti arviona, että Suomesta olisi lähtenyt Ukrainaan noin satakunta taistelijaa, joista toistaiseksi kaksi on palannut sinkkiarkuissa.

Suomalaisen taistelija Samsonin kuolemasta on aivan turha syyttää venäläisiä. Samson oli paikassa, jossa hänen ei olisi kuulunut olla eikä kukaan pakottanut häntä sinne. Samson hakeutui Ukrainaan vapaaehtoisena ja täysin tietoisena reissuun liittyvistä riskeistä.

Jokainen sota vaatii takametsien miehiä, koska mitä sivistyneempi ihminen on, sitä mieluisammin hän sopii asioista diskuteeraamalla.

Sekä brittien että Yhdysvaltain armeijat ovat täynnään vastaavanlaisia takametsien miehiä. Heitä yhdistää matala koulutustaso ja siviilielämän työttömyys. Sotimaan lähdetään rahaa vastaan. Yhdysvaltain armeijalla on toki paljon muitakin houkuttimia rekrytoitua ja jos hyvä tuuri käy, armeija kouluttaa aina korkeakoulutasoiseen tutkintoon ilman, että tarvitsee käydä lähelläkään sotatannerta. Olen lukenut runsaasti brittien SAS-erikoisyksikköä koskevaa kirjallisuutta ja siellä sama kaava toistuu. Joukoissa ei ole filosofian maistereita eikä heitä sinne edes haluta. Harvat sivistyneistöön kuuluvat ainoastaan vahvistavat säännön.

Nurmiporan ei tarvitse omata suuria taitoja. Nurmiporalle riittää, että noudattaa hänelle annettuja määräyksiä. Siihen riittää mainiosti kesken jäänyt peruskoulu ja ongelmien täyttämä siviilielämä. Nämä ”pojat” löytävät elämälleen täyttymyksen joko jengeissä tai sitten armeijan leivissä.

Veikko Lavi lauloi aikanaan takarivin Taavista:

kosonenjuhapekka
Sitoutumaton Helsinki

Sisukas suomalainen ilman puoluetaustaa. Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea. Maalaisjärjen rippeiden vakaa puolustaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu