Oliko Sanna Marinilla taloudellinen pakko lähteä

Sanna Ukkola kirjoittaa Sanna Marinin kansanedustajan tehtävästä luopumisesta laajassa artikkelissa. Ukkola tekee aivan oikeita johtopäätöksiä siitä, ettei eduskunta ole vankila, vaikka kansanedustajan työ onkin mitä suuremmissa määrin luottamustehtävä. Toki Marinia äänestäneet voivat ajatella what a fuck ja kokea tulleensa petetyiksi. Heillä on siihen oikeus. Ehkä he oppivat jatkossa olemaan äänestämättä sopulien lailla muoti-ilmiöiden perässä?

Alkuvuoden Iltasanomien mukaan Sanna Marinilla oli vuoden 2023 alussa henkilökohtaista velkaa 670 000 euroa. Tosiasia on se, ettei hän kykene maksamaan juuri eronneena ja pienen lapsen äitinä pelkällä kansanedustajan palkalla edes lainansa nykyisiä korkoja, jotka pelkästään ovat viisinumeroinen summa vuositasolla. Verojen jälkeen muikealta vaikuttava palkkasumma ei ole enää niin huomattava.

Kuka tahansa asioita huolellisesti harkitseva ihminen tarttuu täkyyn, jossa palkkiona on tuhansia euroja paremmat ansiot kuukausitasolla, jos henkilökohtainen talous on tai on menossa kuralle. Siinä eivät aiemmat sitoumukset paljoa paina.

Henkilökohtaisesti en tunne yhtäkään ihmistä, joka olisi jäänyt vain ja ainostaan työpaikkauskollisuuttaan tai hyväntahtoisuuttaan vanhan työnantajansa leipiin ilman muita motivaatiotekijöitä. Jos jostain saa huomattavasti paremmat ansiot, niin yleensä sinne vaihdetaan.

Sannan tilanteessa työnantajan vaihtuminen on täysin ymmärrettävää. Vaalitappion aiheuttama vitutus lientyy ja taloudellinen tilanne kohenee merkittävästi ulkomailta saatavien, huomattavasti kevyemmin verotettavien tai jopa verovapaiden ansioiden myötä. Tuloja lisää vielä se, että velkaisen kämpän voi laittaa vuokralle ulkomaankomennuksen ajaksi.

 

kosonenjuhapekka
Sitoutumaton Helsinki

Sisukas suomalainen ilman puoluetaustaa. Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea. Maalaisjärjen rippeiden vakaa puolustaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu