Olisiko konekiväärimies Lahtinen nykyaikana Putinisti

Jokainen Tuntemattoman sotilaan lukenut tai katsellut muistanee konekiväärikoulutuksen saaneen alikersantti Yrjö Lahtisen, joka erottui muusta sotilasjoukosta vahvasti vasemmistolaisuuteen kallistuvine ajatuksineen.

Lahtinen ihailee Tuntemattomassa avoimesti Neuvostoliiton teollissotilaallista voimaa. Hän kyseenalaistaa Saksan rinnalla käytävän sodan oikeutuksen ja toistelee, että puna-armeijalla riittää aseita, ammuksia ja miehiä. Vanhaa rajaa ylitettäessä hän tokaisee, että tästä lähtien ollaan rosvoretkellä. Hän myös muistuttaa Suomen sotamenestystä hehkuttavalle sotilaalle, että entäs kun tulee se yhdestoista ryssä?

Sotaan kriittisestä asenteestaan huolimatta Lahtinen kuuluu romaanin rohkeimpiin miehiin ja hänet palkitaan ansioistaan vapaudenmitalilla.

Nykyisin Venäjän vaarallisuudesta ja sen sotilaallisesta voimasta muistuttavia tunnutaan pitävän automaattisesti Putinisteina.

Monilta on unohtunut se, että Venäjän väkiluku on 144 miljoonaa ja tästä väkimäärästä on Ukrainassa sotimassa vain promillen verran.

 

+1
kosonenjuhapekka
Sitoutumaton Helsinki

Sisukas suomalainen ilman puoluetaustaa. Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea. Maalaisjärjen rippeiden vakaa puolustaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu