Onko asunnon vuokraaminen varakkaalle sinkkunaiselle, jolla paljon miestuttavia, riski

Helsingin Sanomat kirjoittaa törkeästä paritusepäilystä, jossa yritykset vuokraavat asuntoja suoraan ulko­maalaisille prostituoiduille Helsingin kalleimmilla kaduilla.

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000008081617.html

(maksumuuri)

Nainen voi tienata seksityöllä tähtitieteellisiä summia ilman minkäänlaista tulokattoa. Rajana on ainoastaan asiakkaiden maksukyky ja sitähän riittää. Ne ajat ovat kaukana takana, jolloin Ladan ikkunassa markkinoitiin ”pilua” 50 mk:lla. Prostituoidun tuntipalkkiot voivat olla samaa tasoa huippujuristien kanssa, eli jopa 300 euroa tunnilta. Jos seksityöläinen tekee kaksi tuntia päivässä töitä viitenä päivänä viikossa, hän saattaa tienata 3000 euroa viikossa puhtaana käteen. No saattaahan siinä työssä joutua ottamaan käteensä muutakin, mutta palkkio on silti vähintäänkin kohtuullinen.

Luxus-prostituoitu tarvitsee tietysti myös hulppeat työtilat. Huippuhintoja ei saa, jos toimitilat ovat jossain punaisten lyhtyjen alueella kaupungin reunamilla. Tarjonnan on oltava siellä, missä ovat maksavat asiakkaatkin, eli keskustassa. Tässä tuleekin kohtaanto-ongelma lain kanssa. Hyvin ansaitseva tyttö kykenee maksamaan huippukallista vuokraa keskustassa olevasta asunnosta, mutta mikä on vuokranantajan vastuu asunnon käyttämisestä.

Kolmiota Kampissa on vaikeaa vuokrata Heikille, Helmille ja heidän kolmelle mukulalleen vuokrapyynnön ollessa 2500 euroa/kk. Prostituoitu sen sijaan maksaa kyseisen vuokran mukisematta. Vuokranantajan riskinä on kuitenkin syyte parituksesta.

Ongelmasta päästäisiin eroon myöntämällä, että seksityö voi olla ammatti, jota ihminen voi tehdä yrittäjänä. Rasitteena on kuitenkin seksityön ikiaikainen stigma, jonka perusteella seksityöläiset voidaan tuomita moraalisesti toisen luokan kansalaisiksi. Prostituoitu voi kuitenkin lohduttautua sillä, että Mercedes-Benzin ratin takana on helpompaa itkeä ja sillä, että vapaa-aikaa jää enemmän kuin Alepan kassalla ja että on pätäkkää toteuttaa itseään.

Tämä kirjoitus koskee vain ns. itsenäisesti itseään markkinoivia naisia. Tuomitsen jyrkästi kaikenlaisen ihmiskaupan ja siihen liittyvän toiminnan.

Kaikki ulkomailtakaan Suomeen tulevat naiset eivät kuitenkaan ole ihmiskaupan uhreja, vaikka seksityötä täällä tekisivätkin.

Suomi-tyttö menee kuukaudeksi tienaamaan Dubaihin, etteivät kasvot pala kotimaassa. Saman tekee Tsekki-tyttö omassa kotimaassaaan. Stigman takia on vaikeaa myöntää, mistä hulppeat ansiot ovat peräisin.

0
kosonenjuhapekka
Sitoutumaton Helsinki

Sisukas suomalainen ilman puoluetaustaa. Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea. Maalaisjärjen rippeiden vakaa puolustaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu