Ukrainan tukipaketti. Onko tosiaan noin

Yhdysvaltain valtavasta 60 miljardin tuesta Ukrainalle suurin osa tullaan käyttämään Yhdysvaltain oman armeijan ja NATON kuluihin. Kolmasosa tukipaketista Ukrainalle käytetään Pentagonin jo Ukrainalle lahjoittamien varastojen täydentämiseen ja vain 13,8 miljardilla ostetaan aseita Ukrainalle, mutta nekin aseet on ensin tilattava tehtailta ja valmistettava. Euroopassa olevilla USA:n varastoilla ei kauaa sodita Ukrainassa. Niitä ei ole tarkoitettu vuosien mittaiseen konventionaaliseen sotaan. Tuki on myös ehdollinen. Se on vielä perusteltava yhdysvaltalaisille veronmaksajille. Kotimaassakin monet asiat ovat retuperällä aina valtion budjettia myöten. 11,3 miljardia summasta on jyvitetty Naton yleisiin tarpeisiin ja 7,8 miljardia tukipaketista on tarkoitettu Ukrainan talouden pystyssä pitämiseen, eli virkamiesten palkkoihin. Takalinjatkin on pidettävä pystyssä, jotta etulinja pitää.

Kyllähän 13 miljardilla tovin sotii, mutta ei sillä vielä kuuhun mennä. Vanhoja asejärjestelmiä ei varastoissa ole enää paljoa jäljellä, ellei mukaan lasketa kahteen-kolmeen otteeseen peruskorjattuja, vuosikymmeniä vanhoja M1A1 Abrams tankkeja, joita varastoissa on tuhansittain. Suurin osa niitä Persianlahden sodan peruja. Ajeleehan niillä lämpimikseen, mutta sen enempää ne eivät tarjoa sotilaille suojaa kuin muutkaan tankit. Abramsit ovat myös liian raskaita Ukrainaan ja joutuvat sitoutumaan olemassa oleviin tieuriin, mikä rajoittaa niiden käyttämistä ja jostain pitäisi saada polttoainetta ylenpalttisen syöpön kaasuturbiinimoottorin tarpeisiin.

Yhdysvallat ei halua antaa Ukrainalle varastoistaan uusinta uutta, mikä on loogista, koska uutuuksien ei haluta päätyvän venäläisten käsiin. Nythän näin on käynyt mm. Leopard II vaunuille.

13 miljardin asehankintoihin päätyvästä potista valtaosa kuluu F-16 koneiden tarvitseman logistiikan ja infrastruktuurin tarpeisiin eli niitä tukevien lentokenttien rakentamiseen ja suojaamiseen.

Mitä miljardeilla yleisesti saa? Mielestäni Ari Pesonen avasi blogissaan hyvin sen, että ei niillä loppujen lopuksi paljoa saa, kun puhutaan oikeasti tehokkaista aseista.

Nurmiporat vetävät edelleen poteroissaan hernerokkaa ja pelkäävät paskat housuihinsa oli pitkänmatkan Himarseja tai ei.

kosonenjuhapekka
Sitoutumaton Helsinki

Sisukas suomalainen ilman puoluetaustaa. Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea. Maalaisjärjen rippeiden vakaa puolustaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu