Onko Ukrainan sota päättymässä, suomalaisia haetaan jo Ukrainaan kriisinhallintatehtäviin

https://www.cmcfinland.fi/european-union-advisory-mission-for-civilian-security-sector-reform-ukraine-hakuaika-paattyy-25-5-2022-klo-9-00/

Olen ollut siinä käsityksessä, ettei kriisinhallintatehtäviin lähetetä henkilöstöä, jos kyseessä on kahden valtion avoin sotatila.

https://puolustusvoimat.fi/kansainvalinen-toiminta/kansainvalinen-kriisinhallinta

Sotatilanteessa on suuri mahdollisuus saada itse siipeensä, vaikka toimisi kuinka puolueettomasti. On myös täysin mahdollista, että sodan toinen osapuoli kokee kriisinhallintatehtävissä olevat henkilöt puolueellisiksi ja kohdentaa tahallisia sotatoimia kriisinhallintatehtäviä suorittaviin henkilöihin.

Usein kriisinhallinta lähtee lapasesta ja johtaa myös sotatoimiin osallistumiseen. Näin tilanne on esim. tietyissä Ranskan entisissä Afrikan alusmaissa, jossa Ranska yrittää ylläpitää rauhaa ja itselleen mieluisia hallituksia muukalaislegioonansa avulla.

Onko siis tarkoitus lähettää suomalaisia asiantuntijoita surman suuhun tai osallistumaan taisteluihin Ukrainan riveissä vai mistä rekrytoinnin kiire johtuu?

nimim. kriisinhallintaveteraani

0
kosonenjuhapekka
Sitoutumaton Helsinki

Sisukas suomalainen ilman puoluetaustaa. Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea. Maalaisjärjen rippeiden vakaa puolustaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu