Ovatko ns. sota-asiantuntijat lausuneet valeuutisiin nojaten tai jopa niiden varassa

Juuri paljastuneen uutisen mukaan Iltalehti on julkaissut tosiasioina nojatuolireportterin sotauutisia Ukrainasta. Nöyryyttävästi Iltalehti oli pakotettu poistamaan suuren määrän raportteja sotatoimialueilta, jotka todennäköisesti on kirjoitettu jossain baarissa Mustan meren rannalla.

Silti yhä edelleen asiantuntijamme ovat optimistisia ja odottelevat Ukrainan suurhyökkäystä.

Uusi Suomi lipeää yleisestä linjasta ihmetellessään, missä on USA:n hypersoninen ohjus. US kirjoittaa: ”Venäjä on käyttänyt Ukrainassa useita kertoja hypersoonista Kinzhal-ohjustaan. Siinä saattaa olla puutteita, mutta se on myös osunut kohteisiinsa ja aiheuttanut suurta tuhoa.”

Näistä tuhoista Ukraina on ollut äärimmäisen hiljaa Venäjän samaan aikaan tiedottaessa, mihin kaikkialle se on iskenyt. Tiedotteissa on eroja. Ukraina osoittaa iskuja asuinalueille. Venäjä kertoo rajuista iskuista sotilaskohteisiin. Molemmat lienevät ainakin osin oikeassa. Sodassa tulee myös huteja ja varsinkin hitaat droneaseet voivat osua mihin sattuu. Osa tuhoista on aiheutunut niiden ja ohjusten putoamisista. Myös ilmatorjunnan jäämät aiheuttavat isoja vahinkoja.

Kinzhaleja ja 1 tn liitopommeja tuskin tuhlattaisiin kerrostaloihin. Niille on omat strategiset maalinsa ja yleensä pommin osuessa maali myös tuhoutuu täydellisesti. Tuhannen kilon pommi aikaansaa kraatterin, jonka syvyys on jopa viisi metriä ja halkaisija useita kymmeniä metrejä. Pommin vaikutusalue on hehtaarin kokoinen.  Jos tuollaisella aseella osutaan asevarikolle tai ryhmitysalueelle, niin sinne ei jää paljoa käyttökelpoista kalustoa. Esim. ukrainalaiselle varastolle, jonne siirrettiin köyhdytetyllä uraanilla ryyditettyjä panssarikranaatteja, saattoi käydä juurikin näin.

Uutisissa hehkutetaan myös ukrainalaisten ja Putinin vastaisten venäläisten vastatoimintaa Venäjällä. Uutisoinissa ei pitäisi unohtaa sitä, että venäläiset toimivat samoin. Heidän on helppoa soluttautua Ukrainaan kielen ja ulkonäön ollessa samankaltaisia. Ukrainalaisten joukossa on Quislingeja, jotka luovuttavat tai myyvät tietoa Venäjälle omista syistään. Venäjällä on myös satelliitteja, jotka näkevät saman kuin me Maxar-satelliittien kautta.

kosonenjuhapekka
Sitoutumaton Helsinki

Sisukas suomalainen ilman puoluetaustaa. Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea. Maalaisjärjen rippeiden vakaa puolustaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu