Ovatko Ukrainalle luvatut taisteluvaunut ja F-16 hävittäjät jo auttamattomasti myöhässä ja peli menetetty

Venäjä ilmoitti vallanneensa viimeisen Ukrainan armeijan hallussaan pitämän Bakhmutin kaupunginosan ja pysäyttäneensä Ukrainan paljon puhutun ja huhutun hyökkäyksen. Voidaanko edes mistään hyökkäyksestä tai suurhyökkäyksestä puhua, jos mukana ei ollut raskaita taisteluvaunuja eikä ilmavoimia niitä suojaamassa. Venäjän armeijalla on edelleen kymmenkertainen ylivoima tykistöaseissa ja se pystyy tykistöllään suluttamaan minkä tahansa maastokohdan, missä Ukrainan armeija yrittää mitään suurempaa operaatiota. Patriot-ohjukset on jo kulutettu eikä mistään saa niitä lisää, koska länsi tarvitsee omansa. Kaikkea ei voi antaa Ukrainalle ottamatta kuolettavan vaarallista riskiä.

Kovimmat taistelut käydään nyt propagandajoukoissa.

Ukraina hyökkää, Venäjä vetäytyy. Venäjä ampuu ohjuksia, Ukraina torjuu ne kaikki. Kokonainen Patriot-patteri tuhoutuu, eipäs tuhoudukaan, mutta vain vähän vaurioituu. Ukraina sai risteilyohjuksia, mutta tuhlaa niitä toisarvoisiin kohteisiin ja suurin osa niistä ammutaan alas. Maskirovkaa molemmin puolin rintamalinjoja.

Challengerit ja Leopardit eivät pysty osallistumaan taisteluihin Venäjän tuhottua niiden ammusvarastot. Vai tuhottiinko ne ja millä ne tuhottiin, kun Ukrainan ilmatorjunta ampuu kaiken alas?  Ukrainan mukaan Venäjän kaikki operaatiot ovat epäonnistuneet, Wagner vetäytyy ja vakinaisen armeijan yksiköt suorastaan juoksevat karkuun.

Missä viipyy Ukrainan suurhyökkäys? Missä ovat Ukrainalle lahjoitetut Challengerit ja Leopardit? Eikö niitä saada siirrettyä itään vai jäävätkö ne suojaamaan Dnjepr-joen länsirantoja?

Zelesnyi lentelee maasta toiseen ja pyytää yhä enemmän ja enemmän. Enempää ei voida antaa, ellei ryhdytä antamaan sotilaita. Sotilaista alkaa Ukrainassa olla jo pula ja pakkovärvääjät ovat jo ylityöllistettyjä etsiessään nuoria ja vähän vanhempiakin miehiä rintamalle.

Ilman lännen massiivista ilmatukea ja pommitusarmadoja mitään suurhyökkäystä on turha odottaa. Toisaalta on turhaa odottaa myös lännen pommitusarmadoja, koska mikään valtio ei tosiasiassa halua uhrata nykytilanteessa omia hävittäjiään. Ukrainalle on annettu vanhoja MIG-29 hävittäjiä, jotka tuskin nekään ovat täysin priimakunnossa. Ovathan ne esim. Puolassa olleet ns. ylijäämää.

Tosiasiassa Ukraina on kaulaansa myöten ”in deep shit” mikäli Venäjä ei puhu suutaan täyteen maskirovkaa ja täsmäiskut Ukrainan asevarastoihin ovatkin paikkansa pitäviä.

 

kosonenjuhapekka
Sitoutumaton Helsinki

Sisukas suomalainen ilman puoluetaustaa. Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea. Maalaisjärjen rippeiden vakaa puolustaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu