Ovatko Yhdysvaltain kostoiskut Afganistanissa silkkaa teatteria

Yhdysvallat on ilmoittanut tehneensä toistaiseksi pari kostoiskua maailmalla ennen kuulumatonta ISIS-K tai K-ISIS-järjestöä vastaan. Kovinpa nopeasti löytyivät pommi-iskuun syylliset taustavoimat, kun heidät etsitttiin, tuomittiin ja teloitettiin jo alle viikon kuluttua terrori-iskusta. Malli oli kuin suoraan entisestä Neuvostoliitosta, jossa syylliset keksittiin, jos heitä ei löydetty. Pääasia oli, että joku teloitettiin.

Itseäni oudoksuttaa ristiriita siinä, ettei Yhdysvaltojen tiedustelupalvelulla ollut hajuakaan tulevasta terrori-iskusta ja tästä syystä suurehkoksi luonnehdittava joukko Yhdysvaltain armeijan sotilaita menehtyi. Kuitenkin iskun taustatekijät (mukamas) löytyivät alle viikossa ja vieläpä paikasta, jota oli helppo pommittaa lennokilla.

En halua väheksyä CIA:n tai minkään muunkaan länsimaisen tiedustelupalvelun kykyjä, mutta voisin silti vannoa, että kostoiskuissa on ollut kyse pelkästä teatterista, elleivät terrori-iskun suunnittelijat ole olleet imbesillin tasolla älykkyytensä suhteen. Afganistanissa, jos missä lienee helppoa kadota ”maan alle”, jos sellaiseen on tarvetta.

Toki, jos paratiisin kutsu on vahva, niin ainahan sitä voi jäädä patsastelemaan torille ja odottamaan mitä tuleman pitää.

Jos isku taasen on tehty esim. matkapuhelimen sijaintitiedon perusteella, niin voisin olettaa, että ruumiit kuuluvat joillekin täysin sivullisille ja ISIS-K:n (tai mikä se nyt onkaan) johto nauraa partaansa.

+2
kosonenjuhapekka
Sitoutumaton Helsinki

Sisukas suomalainen ilman puoluetaustaa. Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea. Maalaisjärjen rippeiden vakaa puolustaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu