Päivän koronapläjäys

Ns. Lockdown-valtiot huutavat hätäänsä, kun koronavirus leviää holtittomasti suluista, eristyksistä ja maskeista huolimatta. Entistä jäykempiä sulkuja otetaan käyttöön ja sotilaat vahtivat ulkonaliikkumiskieltoja rynnäkkökiväärit kourassaan. Milloin mahtaa tulla ensimmäinen koronan aiheuttama välillinen kuolema lyijymyrkytyksen muodossa? Yleisesti kuolleisuusluvut maailmalla sen sijaan pysyvät edelleen melkoisen alhaalla ja jos mietitään Afrikkaa, niin siellä ei koronaa ilmeisesti sairasta kukaan ja muut taudit tappavat ihmisiä täysin normaalilla tavalla ilman, että muu maailma siitä kiinnostuisi. Myös Aasia elää suhteellisen normaalia elämää.

WHO on johtajiensa suulla jossain vaiheessa ilmaissut, että koronan olisi sairastanut jo yli puoli miljardia ellei jopa lähes miljardi ihmistä. Death rate lukuja katsoessa ihmetyttääkin lähinnä se, että eivätkö ihmiset enää kuole mihinkään muuhun kuin koronaan? Paljonko koronaan kuolleissa on niitä, joiden todellinen kuolinsyy on vakava perussairaus, mutta ruumiinavauksessa on havaittu koronavirusta? Ja erityisesti se, miten ns. koronakuolleisuus korreloi normaalin päivittäiskuolleisuuden kanssa? Ilmeisesti liikenneonnettomuudessa menehtyminenkin on koronakuolema, jos ruumiinavauksessa löytyy koronavirusta.

Testitulosten luotettavuudestakin ollaan useaa mieltä. Negatiivinen voi oikeasti olla positiivisuutta ja päin vastoin. Itsekin sain negatiivisen tuloksen kesällä, vaikka oireet olivat yksi yhteen koronan kanssa ja täysin eriävät perusflunssaan verrattuna. Saikutin viikon ja jatkoin sitten elämääni.

Huolellisesti asioita harkitsevan ihmisen silmin tuntuu myös oudolta se, että virus viranomaisten mukaan tarttuu parhaiten klo 22-06 välisenä aikana, eikä se tartu ensinkään poliiseihin tai sotilaisiin. Nythän merkittävä osa Eurooppa on suljettu käytännössä yöajaksi ja yöaikaa vahtivat monissa paikoissa aseistetut sotilaat.

Korona tarkoittaa taloudellista murrosta. Useat Euroopan maat menettävät mahdollisuutensa ja kyvykkyytensä matkailukohteina. Kaikkea tietoa ei ole saatavilla englanniksi, joten en täysin ole perillä siitä, miten turistien täydellinen kaikkoaminen on vaikuttanut esim. matkailualan konkursseihin, mutta veikkaan, että viimeistään ensi keväänä useita kymmeniä prosentteja kapasiteetista on jo pudonnut pois konkurssien myötä.

Suomalaiset ovat kantaneet mm. Välimerelle vapaaehtoisesti miljardeja vuosikymmenten aikana lomailemalla siellä. Nyt samat rahat otetaan meiltä pakolla ilman vastinetta, eli lämpöä ja aurinkoa, ihan vain yhteisvastuun nimissä.

Olisiko korona meille suomalaisille sittenkin tervetullut? Se antaa tekosyyn olla osallistumatta mihinkään tekomukavaan tai -hauskaan, sen enempää kuin epämukaviin hautajaisiin tai häihin, joihin pitää ahtautua vanhaan ja ahtaaksi käyneeseen rippipukuun. Saa rauhassa kalsarikännätä ja krapuloissaan avata aamulla etäyhteys, jotta liksa juoksee ainakin sen aikaa, kuin työnantaja on vielä pystyssä.

Eiköhän korona pian senkin yrityksen kaada?

Arttu Viskari lauloi: ” Nyt ei tarvitse enää säästää, kun on sopivasti sekaisin päästään, kyllä valtio huolen pitää omistaan.”

Mutta kuka pitää huolen valtiosta?

+9
kosonenjuhapekka
Sitoutumaton Helsinki

Sisukas suomalainen ilman puoluetaustaa. Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea. Maalaisjärjen rippeiden vakaa puolustaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu