Pakotteet kääntyvät hiljalleen pakotteiden asettajia vastaan.

Huawei julkaisi taannoin uudet 5G matkapuhelimet, jotka on valmistettu kiinalaisia 7nm (nanometri) prosessoreja käyttämällä. Puhelinten laskentateho ei juurikaan häpeä niiden valmistajien malleja, joissa on esim. moderni Qualcomin tai Applen piirisarja. Käytännössä ei ole suurta merkitystä sillä onko piirisarja 7nm vaiko 3nm viivaleveydellä valmistettu. Toinen on pienempi ja kuluttaa vähemmän virtaa olematta kuitenkaan mullistavasti tehokkaampi.

Samasta sylttytehtaasta riittää pian prosessoreja ohjaamaan Kinzhalit maaleihinsa. Itse asiassa venäläisetkin pääsevät jo 10nm viivaleveyteen omissa piirisarjoissaan.

Aiemmin Kiinalla tai Venäjällä ei ollut mitään tarvetta kehittää omia prosessoreita, koska niitä sai markkinoilta vapaasti usealtakin valmistajalta. Nyt tilanne on toisin. Sekä Kiina että Venäjä rakentavat omia tehtaitaan, jotta saavuttaisivat omavaraisuuden mikroelektroniikan saralla. Raaka-aineethan niillä jo on siihen.

Pakotepolitiikka kusee pian länsimaiden omille koiville, kun itä tuottaa lähitulevaisuudessa kaiken tarvitsemansa elektroniikan itse, eikä samaan aikaan myy raaka-aineita länsimaisille tehtaille.

Boikotoidaan vaan kiinalaistuotteita. Ikävä kyllä pian he eivät enää edes tarvitse taantuvia länsimarkkinoita. Euroopan ja Usan markkina-alue kattaa vain 1/8 osaa maailman väestöstä. BRICS valtaa loput markkinat. Kuinkas sitten suu pannaan?

 

kosonenjuhapekka
Sitoutumaton Helsinki

Sisukas suomalainen ilman puoluetaustaa. Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea. Maalaisjärjen rippeiden vakaa puolustaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu