Paljonko ministerit aikovat lyhentää työaikaa Suomessa?

Uutisissa on toistettu Islannin menestyksekästä kokeilua työajan lyhentämisessä. Hauskaa uutisessa on se, että islantilaiset lyhensivät työaikansa vastaamaan Suomen julkisen sektorin nykyistä työaikaa, mikä on 114.45h kolmea viikkoa kohden.

Islannin kokeilusta innostuneet ministerimme Marin, Andersson ja Ohisalo haluaisivat lyhentää myös suomalaisten työaikaa entisestään.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/94dee11d-9209-4943-930c-b3da31459599

Kysymys kuuluukin. Kuka julkisen sektorin työt tekee, jos työaikaa lyhennetään entisestään?

Kun otetaan huomioon se, että Suomen julkinen sektori lomailee pidempään kuin muu työväestö ja tekee 114h jaksotyöaikaa, niin työajan yletön lyhentämien johtaisi vain ja ainoastaan yhteiskunnan toiminnan kannalta merkittävien töiden ruuhkautumiseen entistäkin pahemmin. Kun julkisen sektorin henkilötyövuosia on kustannussyistä ajettu alas jo vuosia, ollaan työajan lyhentämisen seurauksena tilanteessa, jossa tuottavuus ei suinkaan nouse, vaan henkilöstökato pahenee entisestään varsinkin kriittisillä aloilla, kuten sosiaali- ja terveystoimessa.

Tässä tulee huomioida se, että julkinen sektori on paisunut viimeisen parinkymmenen vuoden aikana lähinnä siksi, että maahanmuuttajille on pitänyt keksiä töitä. Nykyisin on olemassa satoja ammattinimikkeitä, joita ei tunnettu vielä 1900-luvulla. Suurin osa niistä liittyy maahanmuuttoon. Näissä työtehtävissä ei puhuta juurikaan työn tuottavuudesta eikä sellaista odotetakaan.

Kuka haluaa tehdä enemmän lyhyemmässä ajassa nostakoon kätensä!

+11
kosonenjuhapekka
Sitoutumaton Helsinki

Sisukas suomalainen ilman puoluetaustaa. Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea. Maalaisjärjen rippeiden vakaa puolustaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu