Paljonko suomalaisten joulu nostaa ilman lämpötilaa?

Mä lehden luin…

Tilastokeskuksen nettisivujen mukaan suomalaiskoteihin hankitaan jouluna noin 1,4 miljoonaa joulukuusta.

Tullin tietojen mukaan vuonna 2019 Suomeen tuotiin yhteensä 61 500 joulupuuta. Näistä suurin osa oli peräisin Tanskasta (79 %) ja Puolasta (16 %). Joulupuita tuotiin Suomeen myös Alankomaista, Saksasta ja Ruotsista.

https://joulupuuseura.fi/wp-content/uploads/2020/12/Joulupuuseura-lehdisto%CC%88tiedote-30.11.2020-netti.pdf

2,5 miljoonaa hyasinttia
Luonnonvarakeskuksen tilastojen mukaan Suomen kasvihuoneissa kasvatettiin vuonna 2019 noin 2,5 miljoonaa hyasinttia, 1,5 miljoonaa ritarinkukkaa ja 1,5 miljoonaa joulutähteä. Kauppapuutarhaliitto arvioi koko joulukukkasesongin arvoksi noin sata miljoonaa euroa. Noin 70 prosenttia kotitalouksista hankkii kukkia joko omaksi ilokseen tai joulutervehdyksiin muille. Plantagenin kyselytutkimuksen mukaan 71 prosenttia suomalaisista aikoo hankkia joko aidon kuusen tai tekokuusen jouluksi. Kyselyssä suosituimmiksi joulukukiksi nousivat joulutähti (26 %), hyasintti (21 %) ja amaryllis/ritarinkukka (14 %).

Korona on rauhoittanut yleistä ryysistä, joka yleensä vallitsee varsinkin aaton aattona. Silti bensaa palaa itse kullakin parissa päivässä kuukauden keskikulutuksen verran. Jäteastiat täyttyvät käytetyistä lahjapapereista ja pakkauksista ja kaapit täyttyvät lahjoiksi hankituista tavaroista, joita ei juurikaan tarvitse.

http://www.stat.fi/tup/tilastokirjasto/joulu-tilastojen-valossa.html

Joulua viettää vihreinkin vihreä, vaikka lämpötila nousisi tropiikin lukemiin.

Hyvää jolua.

kosonenjuhapekka

Sisukas suomalainen ilman puoluetaustaa. Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea. Maalaisjärjen rippeiden vakaa puolustaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu