Paljonko Suomessa onkaan ylipää-, pää- tai ylijohtajia?

VTV, eli valtiontalouden tarkastusvirasto on noussut puheenaiheeksi pääjohtajansa glamourin täyttämästä elämäntyylistä, jossa omat ja valtion varat ovat sekoittuneet näpsäkästi. Toki niin, ettei häntä käsittääkseni epäillä mistään rikoksesta.

Valtiolla ylipää-, pää- tai ylijohtajien palkat liikkuvat siinä 10 000 euron molemmin puolin kuussa. Useammin toki yli kuin ali tuon maagisen rajan.

Jos nämä virat lakkautettaisiin ja tyydyttäisiin virastojen johtotasolla vaikkapa ihan toimitusjohtajaan, kuten yksityisillä aloilla, niin olisiko säästö merkittävä?

Uskoisin, että puhuttaisiin vähintäänkin miljoonista, joka toki nykyaikana on melkoisen mitätön summa. Eihän sitä viitsi edes lottoriviä laittaa, mikäli päävoitto on vain 1.2 miljoonaa.

Kyseessä on kuitenkin veronmaksajilta kerätty raha, jolla nämä eritasoisten valtion virastojen johtajien palkat maksetaan.

Usein virat ovat myös poliittisia palkkiovirkoja ja tosiasiassa ylipää-, pää- tai ylijohtaja on kuin ylikomisario Rautakallio TV-sarja Reinikaisessa.

Rautakallio yllätetään monasti puhelimen luuri väärinpäin kädessään, kun hän yrittää näytellä alaisilleen tekevänsä jotain ja alaiset nauravat partaansa.

Ylipää-, pää- tai ylijohtajien tuottavuus on myös usein nollatasoa ja myös siltä osin he ovat yhteiskunnan kannalta hyödyttömiä ellei suorastaan jopa vahingollisia.

+15
kosonenjuhapekka
Sitoutumaton Helsinki

Sisukas suomalainen ilman puoluetaustaa. Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea. Maalaisjärjen rippeiden vakaa puolustaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu