Pekka Toveri kommentoi twiittiä, jonka mukaan Saksa vähentää puolustusmenojaan dramaattisesti

Alkuperäinen twiitti:

https://twitter.com/visegrad24/status/1583778006803234816

Alkuperäisellä vähennyslistalla olisivat mm. Puma IFV (keskiraskas taisteluvaunu), telatykistö, laivaston uudet korvetit ja fregatit, uudet Eurofighter hävittäjät ja erityisesti F-35 hävittäjät, joita ei kaiketi hankittaisi lainkaan.

Karsintalistan syinä ovat korkea inflaatio ja kallis dollari.

Saksassa ei pelätä Venäjän mahdollista voittoa ja sen seurauksia, koska Saksa ei katso tarvetta varustautua sotilaallisesti. Saksa on kuitenkin euromaista ainoa, jolla siihen olisi varaa ottamatta valtavia valtiolainoja.

Bundeswehrin säästöt tarkoittavat kuitenkin samalla sitä, ettei Saksalla ole jatkossa mahdollisuuksia tukea Ukrainaa sotilaallisesti heikentämättä omaa puolustustaan dramaattisesti. Se mitä on annettu, on annettu, mutta lisää ei voi antaa.

Ukraina jää hyvin pitkälti USA:n avun varaan ja senkin avun jatkuminen on kiinni pitkälti tulevista välivaaleista. Mikäli demokraatit kokevat niissä rökäletappion, on valtava riski, että Ukraina jää sotimaan yksikseen.

+4
kosonenjuhapekka
Sitoutumaton Helsinki

Sisukas suomalainen ilman puoluetaustaa. Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea. Maalaisjärjen rippeiden vakaa puolustaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu