Pitäisikö aprillipäivää siirtää?

Eihän kysymys nimittäin voi olla mistään muusta kuin pilasta, jos uutisoidaan, että ministeriön virkamiehet edes puolivakavissaan suunnittelevat polttoaineiden myyntikiintiöitä eri yrityksille ja pelkästään tämän toimenpiteen aiheuttaman polttoaineisiin kohdistuvan hintojen korotuspaineen lasketaan olevan n. 30-40 snt/litra.

https://www.is.fi/autot/art-2000006399247.html

Hallitus myönsi poliisille lisämäärärahan poliisien lisäämiseksi harvaan asutuille alueille ja ihmiskaupan tutkintaan.

https://www.spjl.fi/liitto/ajankohtaista/uutiset/68_uutta_poliisia_-_mihin_se_riittaa.4856.news

Missään ei kuitenkaan ole ollut vielä uutista siitä, että poliisi rahoittaa tämän hankkeen itse joutumalla säästämään muusta toiminnasta. Esimerkiksi Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen säästövelvoite vuodelle 2021 on noin 1% viime vuoden määrärahoista. Puhutaan siis suurista summista, jos jokainen Suomen poliisilaitos joutuu säästämään saman määrän.

(tähän ei valitettavasti ole linkkiä, mutta tieto on saatavissa sisäministeriöstä)

Koskelan murhatapauksen yhteydessä pohditaan, ovatko koulu ja sosiaalityöntekijät syyllistyneet asiassa johonkin rikokseen.

Eihän yhdenkään rikoslakirikoksen yhteydessä koskaan pohdita sitä, onko myös poliisi syyllistynyt rikokseen, koska sen lakisääteinen tehtävä on mm. yleisen järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitäminen sekä rikosten ennalta estäminen, paljastaminen, selvittäminen ja syyteharkintaan saattaminen. (Poliisilaki 1§.)

Pitäisikö poliisi haastaa myös oikeuteen, koska se ei toteuta lakiin kirjattua velvoitettaan, vaan antaa rikosten tapahtua ja jättää rikoksia selvittämättä?

Aarniota ei lasketa…

Jälkikirjoitus: Yritykset muokkaavat nyt täyttä häkää suomenkieltä keksimällä uudissanoja. Puhekieleen on lanseerattu mm. halpuutus ja nyt uusimpana yhdemmäisyys. Mutta kuka tietää, mitä tarkoittaa puhekielessä vuohi? Muun muassa Matti Nykästä voidaan pitää vuohena. Sana on lanseerattu englannin puhekielen lyhenteestä G.O.A.T. Greatest of all time.

Nyt myös blogeissa jotkut hienostelevat käyttämällä mm. termiä hear hear, kun ovat samaa mieltä jonkun kanssa.

Keksikää nyt vi**u jotain omaa! Ettei meidän typerysten tarvitse käyttää sanakirjaa luetun ymmärtämisen tukena.

Suomessa muuten räpättiin jo aikaa ennen kuin ensimmäinen BLM-ihminen keksi räpätyksen.

Kuka voi sydämestään väittää, etteivätkö Tauno Palon Ruusu on punainen ja Tapio Rautavaaran Korttipakka olisi RAP-musiikkia aidoimmillaan?

kosonenjuhapekka
Sitoutumaton Helsinki

Sisukas suomalainen ilman puoluetaustaa. Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea. Maalaisjärjen rippeiden vakaa puolustaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu