Pohdintaa syntyvyydestä ja sen laskusta pride-viikolla

Johtuuko syntyvyyden lasku siitä, että miehet ovat löytäneet toisensa ja naiset itsensä? Näin voisi kuvitella, kun pride-viikon huipentumaan, eli marssille odotetaan jopa 100 000 osallistujaa. Itse olen sen verran konservatiivinen, että vaikka olisin yksi LBGQT-vähemmistöön kuuluvista, mitä en tunnusta olevani, pysyttelisin mieluummin kaapissa, kuin julistaisin seksuaalisuuden ilosanomaa turuilla ja toreilla. Itse asiassa pride ärsyttää jo monia seksuaalivähemmistöihin kuuluvia, koska varsinainen ydinasia alkaa hiljalleen unohtua ja koko tapahtuma on muuttumassa koko kansan karnevaaliksi. Näinhän kävi taiteiden yöllekin, josta sukeutui vuosien mittaan nuorison ryyppyjuhla.

Pariutuminen on varsinkin kaupungeissa muuttunut äärimmäisen hankalaksi, kun heteroseksuaalit eivät enää löydä toisiaan. Myös naisten ylenmääräinen itsetietoisuus on hankaloittanut suomalaisen pottunokan elämää entisestään. Suklaasilmät ympäri maailmaa käyttävät ohituskaistaa myös parisuhdemarkkinoilla. Siinä ei Jukolan Jussilla ole paljoa sanan- tai vaikutusvaltaa, kun ”Giorgios” vie eikä vikise.

Ekonomisesti kehittyneet Länsi- ja Aasian maat kärsivät jo suoranaisesta veren vähyydestä. Japanilaiset ovat jo luopuneet toivosta sikäläisen kulttuurin ahtaassa puristuksessa. On helpompaa ja erityisesti halvempaa olla sinkku, kuin käyttää voimavaroja parisuhteen etsimiseen ja ylläpitämiseen.

Tinderit ja muut vastaavat applikaatiot ovat jo muuttuneet yhden yön seuran etsintäpalstoiksi. Rahalla yhden yön seuraa saa nopeammin ja varmemmin ja seuralaisesta pääsee eroon kun heittää heipat.

Parisuhteet ovat muuttuneet kertakäyttökulttuurin myötä nekin kertakäyttöisiksi. Vanha suhde heitetään matalalla kynnyksellä romukoppaan, kun löydetään uusi ja parempi.

Ei ihmekään, että länsimainen ihminen kuolee sukupuuttoon seuraavien muutaman sukupolven aikana.  Mitä enemmän LBGQT-suhteet kiehtovat, sitä vähemmän uusia ihmisiä syntyy maailmaan.

kosonenjuhapekka
Sitoutumaton Helsinki

Sisukas suomalainen ilman puoluetaustaa. Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea. Maalaisjärjen rippeiden vakaa puolustaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu