Poliisi esiselvittää koulun ja lastensuojelun toimia ennen Koskelan henkirikosta

Päivän Iltalehti kirjoittaa, että Helsingin poliisilaitos on aloittanut asiassa esitutkintalain mukaisen esiselvityksen. Selvityksellä pyritään saamaan selvyys siitä, ovatko koulu ja lastensuojelu tehneet kaikkensa estääkseen Koskelan henkirikoksen tapahtumisen ja onko joku taho mahdollisesti syyllistynyt asiassa rikokseen.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1e84ef14-3ec6-49b3-b480-a4a02270f63f

Koulun ja sosiaalitoimen kannalta on ikävää, ettei heillä ole töissä ennustajaeukkoja, povareita eikä selvännäkijöitä. Harvalla sosiaalityöntekijällä tai opettajalla on käsitykseni mukaan ennaltanäkemisen lahjaa. Lasten ja nuorten tekemisiä on erittäin vaikeaa ennakoida, elleivät he ole diagnosoidusti mielenvikaisia tai häiriintyneitä.

Tämän kaltaiset esiselvitykset eivät edesauta työntekijäpulassa kärvistelevän sosiaalitoimen rekrytointeja. Jo nyt virta vie ammattitaitoisia sosiaalityöntekijöitä muihin tehtäviin, koska he kokevat työtehtävänsä liian raskaina ja alati muuttuva ja lisääntyvä lainsäädäntö tekee työstä vuosi vuodelta haastavampaa.

Kuka lie tehnyt tutkintapyynnön poliisille?

Todelliset tekoon syylliset poliisilla on jo kuitenkin tiedossa.

kosonenjuhapekka
Sitoutumaton Helsinki

Sisukas suomalainen ilman puoluetaustaa. Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea. Maalaisjärjen rippeiden vakaa puolustaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu