Poliisi ja taikaseinän ehtyminen

Poliisin ensi vuoden budjetti uhkaa pienentyä jopa 40 miljoonalla, mikä tarkoittaa erilaisten sopeuttamistoimenpiteiden käynnistämistä. Poliisin toiminteiden sopeuttaminen tarkoittaa käytännössä veronmaksajien kärsimysten lisääntymistä. Rikoksia jää entistä enemmän selvittämättä, poliisin paikalle saapuminen kestää pahimmillaan pidempään eikä jo nyt näkymätöntä liikennevalvontaa kyetä ainakaan lisäämään. Hyvä jos entisellään pidetään.

Poliisilla on kuitenkin melkoisen paljon päällekkäistä toimintaa, jollaista ei yksityisissä firmoissa katsottaisi hyvällä kulurakenteen kannalta.

Ei niin pientä poliisilaitosta, etteikö sillä oli omaa pikku-karhuyksikköä, jotka tunnetaan julkisuudessa vaativien tehtävien yksikköinä, omaa teknistä tutkimuskeskusta ja omaa huumausainerikosten tutkintaan keskittynyttä yksikköään.

Pääkaupunkiseudulla on kolme poliisilaitosta kävelyetäisyyden (15-20km) päässä toisistaan ja siihen vielä päälle KRP.

Helsingin poliisilaitos ylläpitää tolkuttoman kalliiksi tulevaa erityispoliisien yksikköä, joka perustettiin aikoinaan terrorismintorjuntaan. Vielä odotellaan sitä terrori-iskua, jossa erityisyksikkö Karhu voisi näyttää kyntensä. Samaan aikaan naapuripoliisilaitokset ylläpitävät myös erittäin kalliita omia valmiusyksiköitään, joihin valitaan ne, jotka eivät mahtuneet Karhun kokoonpanoon. Kaikilla sama varustus ja omat panssariautot.

Päällekkäisyyttä?

KRP:lla on maailman huippuluokkaa oleva rikostekninen laboratorio. Hieman pienemmät rikostekniset tutkimusyksiköt löytyy tietysti jokaisesta poliisilaitoksesta.

Pääkaupunkiseudun huumausainerikollisuutta tutkitaan kolmessa naapurilaitoksessa ristiin ja välillä rastiin. Rikolliset eivät tunne kuntarajoja eivätkä tutkijatkaan niitä noudata. Miksei perusteta yhteistä keskitettyä huumeyksikköä pääkaupunkiseudulle?

Päällekkäisyyttä?

Yksityisissä firmoissa näitä toimintoja olisi yhdistetty jo aikaa sitten nimenomaisesti turhien kulujen säästämiseksi.

Valtiolla ei tarvitse säästää. Riittää kun anoo joka syksyiseen lisäbudjettiin lisää määrärahoja, jotka yleensä on myönnetty mukisematta.

Nyt ollaan jännän äärellä. Valtiolla ei ole rahaa ja sitä on lainattava miljarditolkulla lisää ulkomailta, jotta yhteiskunta ylipäätään pyörisi.

+8
kosonenjuhapekka
Sitoutumaton Helsinki

Sisukas suomalainen ilman puoluetaustaa. Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea. Maalaisjärjen rippeiden vakaa puolustaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu