Poliisi rajoitti yöllisten rikosilmoitusten tekemistä, pitäisikö US:n tehdä samoin puheenvuoron osalta.

Poliisi joutui rajoittamaan rikosilmoitusten jättämistä sähköisesti siten, ettei niitä pysty enää lähettämään poliisille yöaikaan. Syynä rajoittamiseen oli enimmäkseen se, että päihtyneenä, huumausaineiden tai lääkkeiden vaikutuksen alaisena tahi henkisen tasapainon heittelehtiessä laadituissa sähköisissä rikosilmoituksissa ollut aina päätä eikä häntää. Poliisin on esitutkintalain mukaan kuitenkin kirjattava järjestelmäänsä jopa ilmoitukset kuun varastamisesta. Kuu ei katoa niin usein päiväaikaan.

Rikosilmoitusten laatua paransi myös se, että ihmiset ikään kuin pakotettiin nukkumaan yön yli, jolloin yöllä saatu hyvä idea ei aamulla ollutkaan enää niin hyvä. Kenenkään oikeusturva ei tästä kärsinyt, koska oikeasti hädässä oleva voi aina soittaa hätäkeskukseen, joka itseasiassa on helisemässä näiden samojen känniääliöiden ja MT-ongelmaisten turhista soitoista. Sähköinen rikosilmoitus on muutenkin tarkoitettu kiireettömiä asioita varten.

Samaa trendiä voisi kokeilla myös US Puheenvuorossa, jossa kirjoitusten ja erityisesti kommenttien taso laskee selvästi, kun kirjoitus on julkaistu puolen yön ja aamu kuuden välisenä ajankohtana. Näin varsinkin viikonloppuisin.

Yöllisten kirjoitusten sisällöstä on usein aistittavissa henkilökohtaisen ongelman vaikutus ja  tämä näkyy valitettavasti mm. lain rajoja koettelevasta kirjoittelusta.

Henkilökohtaisen ongelman vaikutuksen alaisena ei tekojaan tule aina harkittua ja sormet hakeutuvat näppäimistölle liian herkästi.

Koska henkilökohtainen harkintakyky voi helposti pettää, US voisi kokeilla kirjoitussulkua 00-06 väliseksi ajankohdaksi.

Näin moni harkitsematon kirjoitus tai kommentti saattaisi jäädä tekemättä ja aamu alkaisi sitä myöten valoisampana.

kosonenjuhapekka
Sitoutumaton Helsinki

Sisukas suomalainen ilman puoluetaustaa. Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea. Maalaisjärjen rippeiden vakaa puolustaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu