Puhuuko Embuske muunneltua totuutta

Iltalehden mukaan Tuomas Embuskea syytetään rikoksesta.

”Juontaja ja toimittaja Tuomas Enbuskea, 46, syytetään pahoinpitelystä. Epäilty rikos on tapahtunut Helsingissä 9. kesäkuussa vuonna 2019. Asia on tullut vireille Helsingin käräjäoikeuteen 2. toukokuuta, Iltalehdelle kerrotaan.”

Asiahan ei ole voinut tulla Embuskelle yllätyksenä, koska yleensä pahoinpitelyistä tehdään esitutkinta.

”Sain tietää eilen illalla klo 21:30 haastemieheltä tiedon, että olen saanut syytteen pahoinpitelystä. Tilanteen väitetään tapahtuneen tasan viisi vuotta sitten, kesäkuussa 2019. Tämä yllätti, koska en ole koskaan ollut vastaavassa tilanteessa.”

Mikäli esitutkintaa ei ole suoritettu ajallaan tai ollenkaan, on kyseessä melko kelvoton asianomistajan toissijaisen syyteoikeuden käyttäminen, joka on vieläpä tehty kiireellä, ettei rikos vain ehtisi vanhentua. Pahoinpitelytapauksessa jutun syyteoikeus päättyisi nimittäin 8.6.2024 vanhenemisajan ollessa viisi vuotta.

Kyseisessä tapauksessa asianomistajan menestymisen mahdollisuudet ovat käytännössä nollassa, koska esitutkintanäyttö puuttuu. Ilman suoritettua esitutkintaa istunto on käytännössä yhteiskunnan varojen ja resurssien hukkaan heittämistä.

Voi sitä asianajajaa, joka taustalla on antanut neuvojaan. Rahastus haisee kilometrien päähän. Varsinkin, jos ollaan sana sanaa vastaan tilanteessa, kuten uutisen mukaan vaikuttaisi olevan.

Tätäkään asiaa ei kukaan tulisi tietämään ilman käräjäoikeuden aulassa päivystäviä tutkivia journalisteja.

kosonenjuhapekka
Sitoutumaton Helsinki

Sisukas suomalainen ilman puoluetaustaa. Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea. Maalaisjärjen rippeiden vakaa puolustaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu