Reilut sata euroa

Todellisuus iskee vasten kasvoja, kun katselee palkkalaskelmaa. Prosentit muuttuvat siinä konkreettisiksi euroiksi eikä summa hymyilytä.

Verrattuna edellisen kuukauden palkkalaskelmaan on peruspalkkaan tullut hieman reilu satanen lisää. Onhan se kiistatta parempi kuin ei mitään, mutta ottaen huomioon hintojen rajun nousun inflaation myötä, on kyseessä lähinnä kosmeettinen parannus talouteen, jolla ei ole käytännössä ostovoimaan minkäänlaista merkitystä. Pelkkä korkojen nousu vie koko palkankorotuksen ja hintojen nousu on edelleen nopeampaa kuin palkkakehitys.

Lienen siltä osin etuoikeutettu, että peruspalkkani nousi kuitenkin hieman yli sadalla eurolla, koska valtaosalla työtä tekeviä kansalaisia palkkaan ei tullut edes tuon vertaa lisää. Prosentit ovat prosentteja.

Toivottavasti maltilliset palkankorotukset vaikuttavat edes vientiteollisuuden kilpailukykyyn. Maan talous nimittäin yskii jo pahasti. Irtisanomis- ja lomautusilmoituksia julkaistaan päivittäin. Reilulla sadalla eurolla ei maan taloutta juurikaan tueta.

kosonenjuhapekka
Sitoutumaton Helsinki

Sisukas suomalainen ilman puoluetaustaa. Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea. Maalaisjärjen rippeiden vakaa puolustaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu