Rikosten ja yleisen moraalittomuuden aikakausi

Rikosuutiset ovat aina olleet lööppien kärjessä.

Tilastokeskuksen tilastojen mukaan Suomessa tehtiin vuonna 2018 rikoslakirikoksia 429 600, eli pyöristettynä joka kymmenes täysi-ikäinen suomalainen tekee jonkin rikoksen joka vuosi. Tähän lukuun ei siis ole laskettu liikennerikoksia. Onneksi todellisuus ei ole näin karu, vaan rikokset tuppaavat sarjoittumaan siten, että yksi rikollisen mielenlaadun omaava henkilö saattaa tehdä kymmeniä tai pahimmillaan jopa satoja rikoslakirikoksia ennen edesvastuuseen joutumista.

On huolestuttavaa, että myös yhteiskunnallisia merkkihenkilöitä ja vaikuttajia löytyy näistä tilastoista.

Juuri nyt olemme huolissamme mielipiderikollisuudesta ja onkin visusti varottava, mitä julkisesti uskaltaa enää sanoa. En silti vertaisi mielipiderikoksia, joita ovat mm.  kiihottaminen kansanryhmää vastaan tai kunnianloukkaus vakavuusasteeltaan henkeen tai terveyteen tahi omaisuuteen kohdistuviin rikoksiin. Myös huumausainerikollisuus on suurempi piikki yhteiskunnan lihassa kuin mielipiderikokset.

Ihailemme sosiaalisessa mediassa poseeravia tyttösiä, jotka bloggaavat matkoistaan ympäri maailman, mutta joilla ei ole lainkaan tai on hyvin vähän verotettavia ansioita. Kukaan ei koskaan kysy sitä, millä he oikeasti elävät. Sofia Belourfin (julkisuuden henkilö) asianajaja Perovuo kiteytti asian mainitsemalla, että ainakin Sofia eli miehensä rahoilla. Siis niilläkö, jotka oli ansaittu epäillyillä huumekaupoilla? Virallisesti vain aniharva on kotirouva.

Nyt saamme lukea arvostetun kirjailijan ja kulttuurivaikuttajan, sekä SDP:n (yllätys yllätys) kansanedustajaehdokkaan Veijo Balzarin olevan epäiltynä törkeistä rikoksista. Hänkin arvonimillä ja mitaleilla palkittu, kuten Jari Aarnio.

Toisen Jarin, eli arvostetun taiteilija Jari Sillanpään kulissit romahtivat rytisten. Hänellekin riitti tukijoita ja selälle taputtelijoita. Riittääkö enää pedofiliaepäilyjen myötä?

Jotenkin lööpeistä saa sellaisen vaikutelman, että ennen rehellisinä tunnetuista suomalaisista on sukeutunut paskasakkia, joka yrittää vain hakea hyötyä itselleen toisen vahingoksi tai vahingolla. Kuten vammaisen hoitaja, joka kavalsi potilaaltaan 250 000 euron arpavoiton tai kuten sairaanhoitaja, joka söi itse syöpäsairaan potilaan vahvat kipulääkkeet tai juristi, joka anasti kuolinpesän varat.

Siis 429600 rikosta vuonna 2018. Murhia, tappoja, kuolemantuottamuksia, raiskauksia, pahoinpitelyitä, varkauksia, petoksia, kavalluksia, näpistyksiä jne.

Meitä suomalaisia ei kuitenkaan ole kuin viisi ja puoli miljoonaa henkeä.

https://tilastokeskus.fi/til/rpk/2018/04/rpk_2018_04_2019-01-17_tie_001_fi.html

Thomas Jefferson sanoi aikoinaan: ”En ole havainnut ihmisten rehellisyyden kartuttavan heidän omaisuuttaan.”

Koraani taas opettaa: ”Antakaa täysi mitta, kun mittaatte, ja punnitkaa oikealla va’alla! Tämä on parasta ja pitkän päälle edullisinta.”

kosonenjuhapekka

Sisukas suomalainen ilman puoluetaustaa. Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea. Maalaisjärjen rippeiden vakaa puolustaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu