Rintamalle kelpaavien ukrainalaismiesten palauttaminen Ukrainaan avaisi Pandoran lippaan.

Ukrainalaisia on paennut pelkästään EU:n alueelle useita miljoonia. Suomessakin heitä lienee tällä hetkellä vähintään tuplasti se, mitä irakilaisia tuli Suomeen vuonna 2015. Rintamalle kelvollisia tästä EU:n maihin levittäytyneestä pakolaisjoukosta on noin 800 000.

Monissa EU:n maissa keskustellaan paraikaa, onko Ukrainan hallinnon pyyntöön palauttaa rintamakelpoiset miehet takaisin Ukrainaan syytä reagoida miten. Palautus sotisi useitakin kansainvälisiä sopimuksia vastaan. Tulijoista suurin osa on hakenut tilapäistä suojelua sillä perusteella, että ovat paenneet omilta kotiseuduiltaan sotaa. Toki tulijoiden joukossa on paljon myös niitä, jotka eivät ole sotaa nähneetkään muuten kuin televisiosta, mutta eivät halua joutua sotimaan.

Esim. Suomessa lähes kaikki turvapaikanhakijat kansallisuudesta riippumatta ovat paenneet jotain sotaa. Mikäli EU tekee päätöksen ukrainalaisten palauttamisesta, niin eikös siinä samalla palauteta sitten kaikki afrikkalaiset ja aasialaiset miehet sotimaan omiin maihinsa?

Pakkopalautusten yhteydessä viranomaiset joutuisivat varautumaan myös väkivaltaan ja jopa kuolonuhreihin.

Epäillä toki sopii, että vaalivuotena EU tuskin tekee mitään dramaattisia ratkaisuja, jolloin Zelenskyi saa nuolla näppejään ja yrittää tavoitella vielä maassa olevaa nuorisoa. Vanhat ukothan sieltä on jo kaikki tapettu.

kosonenjuhapekka
Sitoutumaton Helsinki

Sisukas suomalainen ilman puoluetaustaa. Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea. Maalaisjärjen rippeiden vakaa puolustaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu