Romani, hameella tai ilman

Suomen noin 10 000 romania aiheuttavat enemmän polemiikkia, kuin mitä heidän osuutensa kansasta edellyttäisi. Nyt itkun aiheena on helsinkiläisravintolan määräämä hamekielto romaninaisille.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1a23cae9-782f-4152-b1ea-bb983424c9b8

Soppaa hämmentää myös yhdenvertaisuusvaltuutettu, joka ei ymmärrä sitä, ettei pukeutumisella ole mitään tekoa yhdenvertaisuuden kanssa. Yhdelle vähemmistöryhmälle ei voi antaa erivapautta pukeutumisen suhteen. Muutoinhan asu on pian vapaa itse kullakin. Virkapukuohjesääntö voidaan heittää romukoppaan, kun sikhi haluaa käyttää turbaaniaan jne.

Hame myös estää useiden ammattien toimittamisen, mikä sopinee osalle romaninaisista paremmin kuin hyvin.

Kaksi kansallispukuista romaninaista tukkii rinnan kävellessään kevyenliikenteenväylän tehokkaammin kuin kaksi yksinhuoltajaäitiä kaksostenratteidensa kanssa. Hame vie pinta-alaa toista neliötä, mikä tarkoittaa sitä, että ryhmä romaninaisia vie ravintolasta lattiatilaa usealta muulta maksavalta asiakkaalta. Heitähän ei saa koskettaa.

Onko yhdenvertaisuusvaltuutettu koskaan kysynyt romaninaisilta, onko hankalan ja erityisesti painavan hameen käyttäminen oma valinta, vai kuinka paljon kulttuurin ja suvun paine vaikuttaa asun valinnassa? Meidän on turha itkeä musliminaisten burkhista, kun romaninaisilla on periaatteessa sama ongelma. Hame on useimmille heistä vapaaehtoinen pakko.

Kokonaisuutena romanien olisi kulttuurillisesti hyvä siirtyä tälle vuosituhannelle muutoinkin kuin pukeutumisen osalta.

kosonenjuhapekka

Sisukas suomalainen ilman puoluetaustaa. Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea. Maalaisjärjen rippeiden vakaa puolustaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu