Ruotsalainen väkivalta kulminoitui poliisin murhaan Göteborgissa

Kansankodin teollinen sielu Göteborg sai lievän infarktin, kun ammuskelua tutkimaan tullutta poliisipartiota kohti ammuttiin. Yksi poliiseista haavoittui vakavasti ja menehtyi myöhemmin sairaalassa. Voidaan olettaa, että jos laukausta ei ammuttu kiväärillä, niin poliisi sai osuman pään alueelle, koska ruotsalaispoliiseilla on tehtävillä yllään suojaliivit.

Ruotsi on tilastollisesti ja pitkälti myös käytännössä tätä nykyä yksi maailman vaarallisimmista maista. On aivan turha lässyttää, että kyllä Malmössa ja Göteborgissa voi liikkua täysin turvallisesti. Niin voi myös Etelä-Afrikan Sowetossa sekä Rio de Janeiron faveloissa. Suhteutettuna väkilukuun Ruotsin murhatilastot alkavat kuitenkin olla väli-Amerikan maiden tasolla.

Gangsta-kulttuurissa kovimmista kovimpia ovat poliisin murhaajat. Rikollisessa hierarkiassa sitä ylemmäs ei enää pääse. Tekijällä tulee olemaan vankilassa hyvin lokoisat oltavat, sikäli kuin Ruotsin poliisi saa tekijää koskaan selville. Tapaus saattaa toki mennä paikallisten poliisien ihon alle siten, että ennen vankilaan pääsyä tekijälle voi sattua ja tapahtua vahinko tai tapaturma poikineen.

Tapauksen voi rinnastaa muutama vuosi sitten tapahtuneeseen Hyvinkään ammuskeluun, jossa ammuskelupaikalle mennyt poliisipartio joutui ampujan väijyttämäksi.

Yleensä rikolliset kaihtavat väkivallan käyttämistä poliisia kohtaan, koska tiedostavat, että sellainen vain lisää poliisin vastakeinoja ja voimankäyttöä. Ampuma-aseiden lisääntyminen rikollisilla näkyykin jo Suomessa mm. siten, että niillä hälytystehtävillä, joihin liittyy ase, poliisilla on näkyvästi kannossa mm. rynnäkkökivääreitä.

Poliisin militarisoituminen ei ole yhteiskunnan kannalta koskaan eduksi. Militarisoitumiseen kuitenkin ollaan ajauduttu siinä vaiheessa, kun kansalainen ei enää erota, onko kyseessä sotilas vai poliisi poliisin kulkiessa maastopuvussa ja rynkky kainalossaan.

Rikolliset tulevat Ruotsissa saamaan sitä mitä tilaavat. Ymmärrys ja jatkuva keskustelu ovat saavuttaneet kulminaatiopisteensä rikollisten yrittäessä saada alueita hallintaansa silmitöntä väkivaltaa käyttämällä. Sellaista toimintaa ei mikään yhteiskunta kestä aikaansa pidempään.

Yksi nimi lisää sankarivainajien muistotaulussa ei kuitenkaan ole kunniaksi sen enempää poliisille kuin rikollisillekaan.

+13
kosonenjuhapekka
Sitoutumaton Helsinki

Sisukas suomalainen ilman puoluetaustaa. Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea. Maalaisjärjen rippeiden vakaa puolustaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu