Säätiedotusten tarkkuudesta Suomessa 2021

Ilmatieteenlaitosta on siunattu omilla tutka-asemilla ja pääasiassa sen käytössä olevalla supertietokonekapasiteetilla.

Siltikään vielä A.D 2021 sääennustuksia ei Suomessa kyetä antamaan kuntien tarkkuudella. Niinpä (keltainen) lehdistö kirjoittaa aina koko Suomea uhkaavista milloin mistäkin säätyypistä. On tropiikin sulattajaa ja Siperian suhauttelijaa…

Minua ei helsinkiläisenä, räppäreitä siteeraten vit…akaan, kiinnosta vaikka jyväskyläläiset hukkuisivat lumeen tai jäätyisivät kuoliaaksi, jos samaan aikaan Helsingistä ei saada tarkkoja sääennusteita edes samalle päivälle.

Espanjan kaltaisessa kehitysmaassa kyetään sää ennustamaan kylien ja taajamien tarkkuudella. Jos paikallisessa Accuweather sääennusteessa sanotaan, että vaikkapa Barcelonassa sataa klo 13.00, niin näin 95% todennäköisyydellä tapahtuu.

Suomessa vallitseva säätila on todettava kussakin hetkessä ikkunasta, koska voisin luetella pilvin pimein ennusteita, jotka ovat menneet 100% pieleen. Kaikkein hauskinta on kuunnella radio-ohjelmaa, jossa orjallisesti luetaan päivän säätä paperilta. Tekisi mieli soittaa toimittajille ja huutaa korvaa: ”katsokaa jumal…ta ikkunasta.”

kosonenjuhapekka

Sisukas suomalainen ilman puoluetaustaa. Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea. Maalaisjärjen rippeiden vakaa puolustaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu