Saksassa intoa lakkauttaa AfD:n toiminta puolueena

Kansallissosialismiin perustuvan hallinnon kaaduttua Saksan poliittinen järjestelmä pystytettiin toisen maailmansodan jälkeen uudelleen siten, että perustuslakituomioistuimelle annettiin valta kieltää minkä tahansa puolueen, joka ”uhkaa” perustuslaillista järjestystä.

Saksassa on menty jo niin pitkälle, että Thüringenin osavaltion sisäministeri Georg Maier on keulakuvana liikkeelle, joka on osoittanut perustuslakituomioistuimelle vetoomuksen todeten, että niin sanottuun ”Valtakunnan kansalaiset” -ryhmään kohdistunut operaatio olisi peruste AfD:n kieltämiselle.

Maahanmuuton voimakasta rajoittamista kannattava AfD-puolue on hiljalleen kasvattanut suosiotaan Saksassa, kun Saksaan on saapunut jo yli miljoona maahanmuuttajaa ja maahanmuuton ongelmat alkavat kulminoitua. AfD:n äänisaalis viimeisimmissä parlamenttivaaleissa oli reilut 10%, joten marginaalipuolueesta ei ole kyse.

Kyselyjen mukaan enemmistö saksalaisista on hyvin huolissaan siitä, että maahan saapuu liikaa maahanmuuttajia.

Poliittinen peli siis kovenee Saksassa, jossa on muitakin ongelmia, kuin pelkästään maahanmuutto. Vakavat sisäpoliittiset kiistat eivät edesauta ongelmien ratkaisemista, varsinkaan osan ongelmista ollessa Saksan ulkopuolisia.

Tämä ei lupaa hyvää sen enempää EU:lle kuin Suomellekaan Saksan ollessa merkittävä kauppakumppani.

https://yle.fi/aihe/t/18-132700

kosonenjuhapekka
Sitoutumaton Helsinki

Sisukas suomalainen ilman puoluetaustaa. Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea. Maalaisjärjen rippeiden vakaa puolustaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu