Sauli ja keuhkokuume

Tasavallan presidentti Niinistö kotiutettiin lehtitietojen perusteella kotiin potemaan keuhkokuumetta.

Näin minullekin tehtiin helmikuun alussa, saatuani aluksi työterveysaseman lääkäriltä lähetteen Haartmanin sairaalan päivystykseen koronan ohessa tulleiden pneumoniaoireiden johdosta.

Päivystyksessä kuunneltiin keuhkot ja mitattiin happisaturaatio. Kun ne olivat kunnossa ja olin jaksanut omin voimin saapua paikalle, niin lääkäri toivotti minulle hyvää kotimatkaa ja jaksamista.

En ehtinyt potea keuhkokuumetta kotona kuin hieman toista vuorokautta, kun pohkeeseen iski kova kipu, jonka jälkeen oli pakko mennä päivystykseen uudelleen. Olo oli siinä vaiheessa jo todella heikko. Uudella käynnillä oireeni otettiin todesta ja minut kiikutettiin verikokeiden kautta EKG:een ja röntgeniin. Veritulppa-arvo oli huikea 70, kun sen pitäisi olla alle 0.5. Happisaturaatio oli 92, kun sen pitäisi olla vähintään 98. Minut siirrettiin sairaalan keuhkotautien osastolle, jossa olin neljä vuorokautta, sain antibioottia ja muuta lääkitystä. Keuhkokuumehan se.

Väittivät, että virusperäinen, mutta oireet alkoivat helpottamaan nopeasti suoneen tiputetun antibiootin ansiosta, eli bakteerihan keuhkoissa myllersi. Tehohoitoa en missään vaiheessa tarvinnut.

Olin ikäisekseni (yli 50v.) ennen koronaa huippukuntoinen, (Cooper 12 min. 2400m) mutta  kokonaisuutena 15 päivää kestänyt kuume ja heikko olo pudottivat painoa kymmenisen kiloa ja yleiskunnon pohjamutiin.

Ihmettelen sitä, että niinkin tärkeän henkilön, kuin tasavallan presidentin keuhkokuumeeseen suhtaudutaan noinkin kevytmielisesti, kun kaltaisellani, Niinistöä 20 vuotta nuoremmallakin se oli kova paikka, vaikkakaan ei allekirjoittaneen kohdalla hengenvaarallinen.

Sairaalassa minulle selvisi, ettei korona katso rokotteita tai niiden puutetta. Samalla lailla keuhkokuume iskee sekä kolmasti piikitettyihin kuin rokottamattomiinkin, jos on iskeäkseen.  Ja joka kerta se on vaarallinen, varsinkin itse hoidettuna kotona.

Vastaavaan kuntoon palautuminen, kuin ennen koronaa, vei minulla aikaa pari kuukautta. Tai itse asiassa palautuminen on vielä kesken, koska syke ei suostu nousemaan vielä samalle tasolle.

PS: Olin eilen saattamassa sukulaistani Haartmanin päivystykseen. Ilmoittautumisjonossa ei ollut klo 18 jälkeen ketään eikä päivystyksessä ylipäätään ollut montaakaan potilasta vuoroaan odottamassa.

Missä se paljon puhuttu kiire luurasi?

 

0
kosonenjuhapekka
Sitoutumaton Helsinki

Sisukas suomalainen ilman puoluetaustaa. Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea. Maalaisjärjen rippeiden vakaa puolustaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu