Seuraavaksi on panostettava Drone-kaluston torjuntaan.

Lukuisat internetin syövereistä löytyvät videot kuvaavat hyvin, että seuraavaksi on keskityttävä sellaisen kaluston hankintaan, jolla lähestyvät dronet ja UAV:t kyetään paikallistamaan ja tuhoamaan kustannustehokkaasti. Enää ei riitä komento ”SUKO 300 ampukaa.”

Dronet ja UAV:t kykenevät paikallistamaan kohteita jopa metsien siimeksestä, niillä kyetään johtamaan tulta metrien tarkkuudella sekä vieläpä dokumentoimaan aiheutettu tuho. Drone ja UAV-kalustoa voidaan käyttää myös hyökkäysaseina, joskaan niiden (lähinnä dronet) hyötykuorma ei ole suuri. Sellaisella voidaan kuitenkin tuhota yksittäisen taistelijan potero, tai kiusata luukut auki ajavan tankin miehistöä.

Drone on myös siitä kiusallinen ase, että sellaiseen ei tarvita edes ohjaajaa, vaan niille voidaan ohjelmoida tietty reitti. Yksi lennättäjä voi myös ohjata useaa lentolaitetta ja parviälyllä härpäkkeiden määrällä ei ole mitään rajoja. Dronen ohjaajan koulutus ei kestä kuin tunteja ja sellaista lennättää jopa suhteellisen nuori lapsi.

Lentotiedustelulaitteita ei voi tuhota kiväärikaliberisilla aseilla, koska a) niitä ei välttämättä edes näe vaikka äänen kuulee. (itsellä myös tästä omakohtaista kokemusta Libanonista)

b) tiedusteludronen kamerat huikeine Zoom-ominaisuuksineen mahdollistavat kohteiden tarkkailun ja tunnistamisen kaukaa kivääriaseiden kantomatkan ulkopuolelta.

Ohjuksilla pieniä lentolaitteita ei kannata torjua, koska hinta/määräsuhde heittää äkkiä häränpyllyä. Näin kävi, Ukrainassa kun siellä tuhlattiin Patrioteja toisarvoisiin kohteisiin.

Tarvitaan siis uusia ratkaisuja, joilla suojella strategisesti ja sotilaallisesti arvokkaita kohteita Drone- ja UAV-hyökkäyksiltä.

kosonenjuhapekka
Sitoutumaton Helsinki

Sisukas suomalainen ilman puoluetaustaa. Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea. Maalaisjärjen rippeiden vakaa puolustaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu