Suomalaista sotahistoriaa, juutalaiset rautaristillä palkitut.

Tarja Leppäsen uutuuskirjassa, Raatteentien jäisestä helvetistä Tali-Ihantalan tulimyrskyyn, kirjailija avaa ainakin minulle uutta tietoa.

Suomessa tehtiin eräänlaista historiaa, kun Saksan armeija palkitsi Suomen armeijan rivissä palvelleita juutalaistaustaisia sotilaita ja yhden juutalaistaustaisen lotan rautaristillä. Mitali myönnettiin urhoollisuudesta.

Palkitut olivat lääkintäkapteeni Leo Skurnik, kapteeni Salomon Klass ja luutnantti Leo Jakobson sekä sairaanhoitaja Dina Poljakov. Nämä kaikki kieltäytyivät ottamasta mitaleja vastaan.

Muutama suomenjuutalainen osallistui sodan jälkeen Jerusalemissa pidettyyn juutalaisten sotaveteraanien kansainväliseen seminaariin. Suomalaisia pidettiin suoranaisina pettureina, koska he olivat taistelleet rinta rinnan saksalaisten kanssa.

Mannerheimin todetaan sanoneen Himmlerille, että niin kauan kuin asia on hänen päätettävissään, yhtäkään juutalaista ei lähde Suomesta Saksaan.

kosonenjuhapekka

Sisukas suomalainen ilman puoluetaustaa. Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea. Maalaisjärjen rippeiden vakaa puolustaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu