Suomalaisuuden anatomia

Suomalaiset ovat siitä kummallista väkeä, että he saattavat olla suorastaan ällistyttävän kevytmielisiä, suurpiirteisiä ja välinpitämättömiä niin kauan kuin tilanne näyttää heistä helpolta, jopa niinkin kauan kuin näyttää olevan mahdollista jollain tavalla livistää vaikeuksista, mutta seinää vasten asetettuina he muuttuvat peräti toisenlaisiksi.

(W.H.Halsti)

Nykyajan suomalaisuutta on se, että suomalaisia kiinnostaa uutisia enemmän se, miltä uutisankkuri näyttää. Suomalaisuuteen kuuluu nykyisin myös se, että ns. asiantuntijat ja kansa ovat kaikesta eri mieltä.

Entisaikaan ei ollut ammattikouluja, suurin osa ihmisitä oppi asiat itse tekemällä, nyt opettajien mukaan suurin osa ei opi sen enempää ammattikoulussa kuin itse tekemälläkään. Kosketusnäytön sormeilu ei anna valmiuksia mihinkään.

Pasi Sillanpää toteaa toisaalla, että suomalainen elinkeinoelämä pitää herättää. Miten sen teet, kun elinkeinoelämää johdetaan ulkomailta, eikä ammattitaitoisia tekijöitä ole?

Miten suomalaiset päätyivät tähän jamaan?

Kaiketi siksi, ettei suomalaisia ole laitettu selkä seinää vasten viimeiseen kahdeksaankymmeneen vuoteen.

 

kosonenjuhapekka
Sitoutumaton Helsinki

Sisukas suomalainen ilman puoluetaustaa. Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea. Maalaisjärjen rippeiden vakaa puolustaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu