Suomi, potkupallon suurmaa

Tulin, näin, mutten voittanut. Siinä Huuhkajien saldo 2021 jalkapallon EM-kisoista.

Suomalaisilla oli suuret odotukset hyvin sujuneiden kansojen liigan otteluiden jälkeen. Kansojen liigassa Suomi kukisti lukuisia FIFA-rankingissa hyvinkin korkealla olevia joukkueita. Kansojen liigassa huuhkajat pelasivat ennakkoluulottomasti ja pallon hallinta oli hyvällä tasolla. Voidaan vain kysyä, minne Markku Kanerva hukkasi ne eväät, joilla kansojen liigassa pärjättiin?

Lehtien urheilupalstoilla pelejä katsellaan sinivalkoisten lasien läpi eikä joukkueen heikkouksia suostuta myöntämään kuin kakistellen. Suomella on yksittäisiä maailman valioiden tasoisia tähtiä, mutta Kanervan kisoihin valitsemalla pelityylillä esim. Pukki oli täysin hampaaton. Mikään joukkue ei voita pelejä sillä, että yksi hyökkää ja muu joukkue jää puolustamaan.

Suomi kykeni luomaan peliin painetta, kun koko joukkue nousi tukemaan hyökkäystä, mutta tarpeettoman usein Pukki ja Pohjanpalo olivat keskenään kärkinä ja väliä muihin pelaajiin jäi se rapiat 30 metriä. Suomi osoitti kykenevänsä suurtekoihin tappioasemassa Venäjää vastaan, vaikkakin ne suurteot jäivät siinäkin pelissä toteutumatta. Silloin se suorastaan hallitsi peliä, kun Kanerva oli pakotettu muuttamaan pelityyli hyökkääväksi.

Suomen maajoukkueen suurimmaksi ongelmaksi voidaankin todeta nimenomaisesti Kanerva. Voitto Tanskasta oli puhdasta tuuria. Ilman Eriksenin traagista sydänkohtausta Tanska olisi voittanut Suomen rapiat 3-0. Vai muistaako kukaan Suomen tehneen ennen sitä yhtään hyökkäystä Tanskan maalille? Toinen ongelma ovat kelvottomat pelinrakentajat. Eremenkolle olisi edelleen kysyntää. Roiskijoita oli joka matsissa aivan liikaa.

No, Suomelle näytettiin sen paikka Euroopan jalkapallokentillä, kun pelaamassa ovat maailman parhaat pelaajat. Potkupallon me hallitsemme, mutta jalkapallokisoihin ei vielä kannata osallistua. Niihin tarvitaan koko joukkueellinen hyviä pelaajia ja huipputason valmentaja, joka osaa muutakin kuin seisottaa ukkoja oman maalin edessä.

+1
kosonenjuhapekka
Sitoutumaton Helsinki

Sisukas suomalainen ilman puoluetaustaa. Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea. Maalaisjärjen rippeiden vakaa puolustaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu