Suomi vaihtoi aseavun humanitääriseen apuun

Suomi ei lahjoita Ukrainaan taistelupanssarivaunuja , vaan raivauskäyttöön tarkoitettuja Leopard-alustalle rakennettuja modifikaatiovaunuja.

Näillähän ei ole etulinjaan mitään asiaa, vaan näillä on tarkoitus raivata taistelujen jälkeen esim. miinakenttiä, taistelukentän romuja, avata tieyhteyksiä jne… Humanitääristä apua siis.

Oli enemmän kuin odotettavaa, ettei Suomi luovu moderneimmasta taistelukelpoisesta kalustostaan nykyisessä maailmanpoliittisessa tilanteessa. Suomi maksoi kalliit oppirahat jo kesä-heinäkuussa 1944, jolloin itsenäisyytemme oli vieläkin suuremmassa vaarassa kuin talvisodan aikaan.

Ilman Saksan silloista laajamittaista aseapua Suomi olisi muuttunut Neuvostoliiton satelliittivaltioksi.

Nykyisessä tilanteessa Euroopan NATO ei kykenisi luovuttamaan aseita Suomelle, koska laarin pohjia kaivellaan jo monissa maissa Ukrainan hyväksi. Euroopan NATO on osoittautunut muutenkin nelijalkaiseksi pöydäksi, joka seisoo kolmella jalalla. Sillä ei ole kummoista voimaa käydä pitkää konventionaalista tuhoamissotaa, koska asetuotanto on minimissään ja tarvikevarastot ovat osoittautuneet pieniksi. Valtavat budjetit on käytetty monissa maissa lähinnä ilmavoimien kehittämiseen, joka nyt on osoittautumassa suureksi virheeksi.

Täsmennän asetuotannon minimissään olemista sillä, että aseita valmistetaan pitkälti vientiin, ei omiin varastoihin. Tämän tilanteen korjaantuminen vie aikansa.

Pohjois-Atlantin puolustusliitto onkin pitkälti USA:n armeijan varassa pullisteleva muka-voimatekijä, jonka voimaa Euroopassa Putin ei kunnioita. Venäjä ei neuvottele sen enempää EU:n kuin Stoltenbergin kanssa. Sen sijaan se käy kulissien takaista keskustelua Yhdysvaltojen kanssa Ukrainan tulevaisuudesta.

Ukrainan sota päättyy, kun Biden näin ilmoittaa.

Tähän perustuu myös Trumpin väite siitä, että hän saisi rauhan aikaiseksi 24 tunnissa.

 

 

kosonenjuhapekka
Sitoutumaton Helsinki

Sisukas suomalainen ilman puoluetaustaa. Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea. Maalaisjärjen rippeiden vakaa puolustaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu