Tähän on ajauduttu, Ukrainassa leviää kauhu

Ukrainan armeija on ajautunut tilanteeseen, johon yksikään puolustustaistelua käyvä armeija ei haluaisi joutua. Sotilaita joudutaan pakko-ottamaan joukkoihin, koska taisteleminen ja erityisesti kuoleminen eivät enää kiinnosta kansalaisia. Käytän termiä pakko-otto, koska nuoria miehiä siepataan väkivalloin kaupunkien kaduilta ja heidät viedään tuntemattomiin paikkoihin rintamalle lähetettäviksi.

Samalla tavalla mm. brittien sotalaivasto sieppasi miehistöä sotalaivoihinsa wanhoina aikoina. Baarissa sammuminen oli hengelle ja terveydelle siinä mielessä hubaa, että sammunut saattoi herätä laivan kosteassa kajuutassa ja pääsi ulos vasta sotalaivan ollessa jo merellä.

Vaihtoehtomedia on kirjoittanut jo pidemmän aikaa Ukrainan armeijan värväysongelmasta. Sota syö miestä. Alati laajenevat hautausmaat ja sotavammaisten kasvavat joukot eivät toimi markkinointivalttina, varsinkaan, kun niiden vastapainoksi ei ole esittää voittoja rintamilla.

Nyt HS tuo asian laajasti esille

Artikkeli on lehden tilaajille, mutta ilmaiseksi nähtävä ingressi tuo esille oleellisen. Sopivan ikäistä nuorisoa ei kaupunkien kaduilla juurikaan näy ja ulkona liikkuminen tuo valtavan riskin joutua siepatuksi armeijaan.  Rajavartijat uhkaavat pikateloituksilla niitä, jotka yrittävät paeta maasta.

Tämänkaltaiset uutiset eivät lupaa hyvää Ukrainan tulevaisuuden kannalta.

Käpykaartilaisia on ollut Suomenkin armeijassa, mutta Ukrainassa mittakaava on aivan toista luokkaa kokonaisen sukupolven piilotellessa kuka missäkin.

kosonenjuhapekka
Sitoutumaton Helsinki

Sisukas suomalainen ilman puoluetaustaa. Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea. Maalaisjärjen rippeiden vakaa puolustaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu