The best in hell

Yksi nykyisen vuosituhannen parhaista sotaelokuvista, jos malttaa katsoa elokuvan läpi ilman minkään värisiä poliittisia tai ideologisia laseja. Elokuva etenee osin kuin dokumentti.

Sisältövaroitus: Elokuva on äärimmäisen realistinen sotakuvaus ja sen sisältö on sen mukaista. Elokuvassa kuollaan ja haavoitutaan erittäin aidonmukaisesti tai jopa pelottavan aidonmukaisesti.

Propagandavaroitus: Elokuva on venäläinen ja sen tuottajana on Wagner-palkka-armeijan omistaja Evgeni ”Jevgeni” Prigozhin.

Elokuva antaa hyvin todenmukaisen kuvan mm. Bakhmutin taisteluista kortteli korttelilta ja talo talolta. Se kuvaa estoitta tai sensuuritta erilaisten asejärjestelmien käyttämistä ja niiden toimintaa kuvataan suurella tarkkuudella katselijan saadessa hyvän kuvan esim. drone-laitteiden käytöstä nykysodankäynnissä tai siitä, miten T-72 panssarivaunun tykin automaattilataus toimii. Kertooko sitten vaunun miehistön ammattitaidosta jotain, että he ampuvat ukrainalaisten miehittämää rakennusta sabot-kranaatilla sirpalekranaatin sijasta?

Kumpaakaan osapuolta ei korosteta tai mollata amerikkalaisten elokuvien tavoin. Ukrainalaisia ei kuvata huonoina, vaan pikemminkin tasavertaisina taistelijoina, kuten he elävässä elämässä hyvin pitkälti ovatkin. Taistelevathan he omassa maassaan ja kotejaan puolustaen. Toisaalta Wagner-taistelijoista annetaan hieman erilainen kuva, kuin mitä länsimedia yrittää tyrkyttää. Elokuvassa he ovat ammattitaitoisia ja elämäänsä rakastavia taistelijoita, jotka eivät ryntäile päättömästi konekiväärituleen.

Missä elokuva sortuu liioittelun puolelle, on yksiköiden tulenkäyttö. Yksittäiset sotilaat ampuvat lippaitaan tyhjiksi sellaisella vauhdilla, etten ihmettele, vaikka elävässä elämässä huollolla olisi ongelmia.

Moni bloggaaja on ihmetellyt esim. taistelujen hidasta etenemistä Bakhmutissa tai missä tahansa muussa taajamassa. Elokuvan katsomalla ymmärtää hyvin, miksi näin. Vastassa ei ole kehitysmaalaisia, jotka juoksevat niin, että sandaalit lentelevät jaloista, vaan ammatti- tai ammattimaisesti toimiva armeija, jonka aseistus on paikoin jopa parempaa kuin venäläisillä ja taistelutahto ylivertainen. Tuumaakaan ei anneta periksi ja asemissa kuollaan.

Koska linkkien jakaminen ei nykyaikana ole suotavaa, niin elokuva löytyy netistä englanninkielelle tekstitettynä käyttämällä otsikkoa hakusanana.

kosonenjuhapekka
Sitoutumaton Helsinki

Sisukas suomalainen ilman puoluetaustaa. Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea. Maalaisjärjen rippeiden vakaa puolustaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu