Toimittajien puuttuva sisälukutaito vai puutteita koulutuksessa.

Helsingin Sanomien toimittaja Marko Junkkari ihmettelee palstallaan, miksi pääministeri Sanna Marin puhuu niin paljon hallinnollisjuridistista jargonia.

https://www.hs.fi/junkkari/art-2000007869313.html

Oliko Junkkarilta jäänyt ihan ensimmäiseksi selvittämättä, että Sanna Marin on hallintotieteiden maisteri?

Tampereen ylioppilaslehti Aviisi tietää kertoa, että Sanna Marinista oli lähellä tulla ns. ikuinen ylioppilas. Tutkintoon, johon normaaliopiskelijalla kuluu max. neljä vuotta, Marin käytti aikaa kymmenen vuotta. Hänellä on siis ollut aikaa perehtyä hallinnollisjuridiseen jargoniin enemmän kuin tarpeeksi, varsinkin kun hän on poliittisena broilerina luotsannut Tampereen kaupunginvaltuustoa vuodesta 2013.

Seuraava lainaus Aviisin haastattelusta: ”Vuosien aikana Marin on saanut suorastaan legendaarisen maineen valtuuston kaitsijana. Esimerkiksi Aamulehti ja Helsingin Sanomat ovat julkaisseet videoita, joissa Marin ohjeistaa tiukkasanaisesti valtuutettuja milloin mistäkin. Sosiaalisessa mediassa Marin on saanut videoista myönteistä huomiota, mutta toisaalta myös haukkuja siitä, että puhetta suitsitaan liiankin rankoin ottein.”

”Pyrin toimimaan oikein niin, että menettelytavassa ei tapahdu virheitä ja että päätökset ovat lainvoimaisia.”

Marin kiittää opiskelutaustaansa siitä, että hän tuntee hyvin kuntien toimintaa ohjaavan lainsäädännön. Tätä nippelitietoaan hän nyt esittelee kansalaisille eri medioissa.

Harmi sinänsä, että yleensä nippelitiedon mestarit ovat turhakkeita, kun pitäisi ryhtyä toimeen. Varsinkin, jos nippelitieto on kapea-alaista.

+7
kosonenjuhapekka
Sitoutumaton Helsinki

Sisukas suomalainen ilman puoluetaustaa. Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea. Maalaisjärjen rippeiden vakaa puolustaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu