Tuhoaako korona Tokion olympialaiset vielä viime metreillä?

Japanilaiset ovat tunnetusti herkkähipiäistä kansaa ja olympialaisten järjestäminen koronan jyllätessä on herättänyt paikallisissa suurta vastustustusta normaalin olympia-iloittelun sijasta. Nyt YLE uutisoi, että olympiakylästä on löydetty tartunta kahdelta urheilijalta ja ilmeisesti yhdeltä toimitsijalta/avustavalta henkilöltä. Olympialaisten avajaisten pitäisi olla ensi perjantaina, mutta siihen on syytä varautua, että ohjelman saattaa tulla muutoksia.

Toisaalta Isossa-Britanniassa samaan aikaan luovutaan kaikista rajoitustoimenpiteistä, vaikka uusien tartuntojen määrä on samalla tasolla kuin vuosi sitten. Koronan Delta-variaatio on ilmeisestikin taantunut normaalille influenssa-tasolle, koska siitä ei enää kohkata samalla tavalla kuin koronan ensi aallon iskiessä. Itse asiassa uutisissa ei enää mainita suurista kuolleisuusluvuista missään päin maailmaa. Tauti vei heikot ja elinkyvyttömät, kuten taudit yleensäkin tuppaavat tekemään ja muut jatkavat elämäänsä. Se on evoluutiota. Samaan olisi päästy ilman rokotuksiakin. Nyt saamme jännityksellä odottaa, mitä seurannaisvaikutuksia rokotteilla tulee olemaan.

On syytä toivoa, ettei mitään, koska pessimistisimpien ennusteiden mukaan hoito voi olla tautiakin pahempi.

Palataanpa vielä hetkeksi otsikon aiheeseen.

Kuinka monta tartuntatapausta tarvitaan, jotta japanilaisten hermot pettävät ja olympialaiset peruutetaan? Tokiolta on palanut rahaa järjestelyihin miljardin-parin verran, mutta sen verran rahaa löytyy jopa Helsingin kassasta. Tokiossa asuu sentään ihmisiä 20 kertaa Helsingin väkimäärän verran, joten miljardi on siellä pikkuraha.

Puntarissa onkin raha vs. ihmisten terveys.

Veikkaan rahan voittavan, koska sehän on nykyään kaikista tärkein mittari ja sillä mitataan jopa ihmisen elämän arvo. Käytettäessä vakuutusyhtiöiden mittareita silläkään ei ole kovin suurta arvoa.

+2
kosonenjuhapekka
Sitoutumaton Helsinki

Sisukas suomalainen ilman puoluetaustaa. Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea. Maalaisjärjen rippeiden vakaa puolustaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu