Ukraina hyökkäsi Krimille

Krim on usein otsikoissa, kun puhutaan Ukrainan ohjusiskuista tai hyökkäystavoitteista. Se, mitä uutisissa ei koskaan huomata tai mainita tai korostaa, on Krimin pinta-ala.

Krim ei ole mikä tahansa kaupunki tai taajama, niemi, notko tai saarelma. Se on suhteellisen iso alue, pinta-alaltaan 27 000 neliökilometriä. Pinta-alaa voisi verrata Suomen Uudenmaan lääniin, joka on kooltaan vaivaiset 9500 neliökilometriä ja aluetta siis aina Hangosta Petsamoon, ei vaan Loviisaan saakka ja pohjoisessakin Hyvinkäälle.

Krimin niemimaa on tosiasiassa lähestulkoon Belgian kokoinen alue.

On siis melkoisen laveaa puhua hyökkäyksestä Krimille. Jos Suomi olisi Krim, niin hyökättiinkö Karjaalle, Kirkkonummelle vai Mäntsälään, vai oliko se sittenkin Vantaalle?

Asukkaita Krimillä on vaatimattomasti parisen miljoona ja jos heistä suurin osa on venäjämielisiä, niin herää kysymys, mitä Ukraina edes tekisi koko paikalla?

Verrataan tätä nyt vielä toiseen yleiseen toimittajien lapsukseen. Säätiedotuksissa luvataan lähiaikoina lumisateita Suomeen.

kosonenjuhapekka
Sitoutumaton Helsinki

Sisukas suomalainen ilman puoluetaustaa. Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea. Maalaisjärjen rippeiden vakaa puolustaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu