Ukraina saa pian käyttöönsä tiedustelutarkoitukseen sopivia minidroneja.

Sotapropagandalle ei näy minkäänlaista päätä tai häntää.

Uusimpana uutisena Iltasanomat uutisoi Ukrainan saavan Norjalta ja Britannialta avukseen Black Hornet -nimeä kantavia minidroneja, jotka sopivat pienen kokonsa vuoksi erinomaisesti tiedustelutehtäviin.

https://www.is.fi/digitoday/art-2000009043421.html

Jokainen drone-harrastaja tietää, ettei 33g painoisella ”dronella” tehdä käytännössä minkäänlaista tiedustelua ainakaan ulkoilmassa. Yksimoottorinen helikopteri-drone is gone with the wind, eli savoksi on tuulen viemää jo hyvin miedossakin tuulessa. Superkevyt mini-drone ei jaksa puskea käytännössä minkäänlaista tuulenvirettä vastaan, vaan lähtee lentämään tuulen mukana riippumatta siitä, mitä sellaiseen on ohjelmoitu.

Siinähän tiedustelevat.

Ulkokäyttöön soveltuvat dronet ovat huomattavasti raskaampia ja tehokkaampia sekä useimmiten neliroottorisia nimenomaisesti siksi, että niitä ylipäätään voi lennättää ulkoilmassa saatikka, että niihin voi lastata hyötykuormaa. Jos käytetään vertailusuhteena sitä, että pienikokoinen, näppäiltävä Nokian matkapuhelin akkuineen painaa n. 100g ja drone siitä kolmanneksen, niin saadaan oikeat mittasuhteet.

Linnuista kevein on kolibri, joka painaa 1.6-4g. Varpunen painaa 24-40g.

https://www.gigantti.fi/product/urheilu-ja-vapaa-aika/dronet-ja-tarvikkeet/dronet/habrok-ufo-cx-31-drone-valkoinen/HABCX31UFO#specifications

https://www.verticalhobby.com/kauppa/beta75x-hd-3s-whoop-quadcopter-xt30-frsky-eulbt-p-7093.html?osCsid=b4df476949f3be9284cf9c470f14502f

Linkkien droneja markkinoidaan lähinnä sisäkäyttöön.

+1
kosonenjuhapekka
Sitoutumaton Helsinki

Sisukas suomalainen ilman puoluetaustaa. Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea. Maalaisjärjen rippeiden vakaa puolustaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu