Ukrainaa on toki autettava, mutta millä hinnalla

Alexander Stubb allekirjoittaa sopimuksen Ukrainan aseistamisesta. Tämänkaltaista tietoa on IL saanut haltuunsa. Sopimuksen mukaan Suomi sitoutuu Ukrainan aseistamiseen vuosikausiksi.  IL:n tietojen mukaan sopimukseen on tulossa poliittinen kirjaus siitä, että Suomi tukee Ukrainan pääsyä sekä puolustusliitto Naton että Euroopan unionin jäseneksi. Sopimuksessa ei määritellä vuosilukuja jäsenyyksien toteutumiselle.

Mietityttää, kannattaako hirttäytyä valtiosopimukseen, vai onko kyseessä asiakirja, joka raukeaa, kun Stubb luopuu tasavallan presidentin tehtävästä?

Pitkäaikainen sopimus tarkoittaa käytännössä melkoista rasitetta Suomen taloudelle, ellei kyseessä ole ketunhantä, jolla kalastellaan EU:n rauhanrahaston varoja Suomen aseteollisuudelle.

Muistan vielä ajat, jolloin Suomi ei suostunut myymään tai edes luovuttamaan nyrkkirautaa kummoisempia varusteita sotaa käyvään maahan. Nyt siis sitoudutaan toimimaan logistisena varastona ja tuottajana sodankäyntivarusteille.

Samaan aikaan valtiovelka paisuu.

kosonenjuhapekka
Sitoutumaton Helsinki

Sisukas suomalainen ilman puoluetaustaa. Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea. Maalaisjärjen rippeiden vakaa puolustaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu