Väärän maalin osoittaminen dronelle proxy-sodan uusin muoto

Yhdysvallat joutunee jälleen kerran myöntämään ampuneensa dronea käyttämällä väärää maalia ja samalla tappaneensa ”viattomia” siviilejä.

Näin tapahtui äskettäin Kabulissa. Samaa on tapahtunut lukuisia kertoja eri puolilla Lähi-itää.

mm. Afganistan ja Iran ovat maita, joissa on todella vaikeaa käyttää muita kuin kaksoisagentteja jo puhtaasti etnisistä ja kielellisistä syistä.

Sama tilanne oli Suomessa sotavuosina. Neuvostoliitto joutui käyttämään vakoilutehtävissä loikanneita tai sotavangeiksi jääneitä suomalaisia, koska venäläisiltä ei sujunut suomenkieli. Usein tänne lähetettyjen vakoilijoiden varusteissa oli joitain silmiinpistävän virheellisiä yksityiskohtia, joihin muut kiinnittivät huomiota ja suurin osa vakoojista jäikin kiini. Osa jopa omasta tahdostaan.

Käytettäessä paikallisia agentteja on aina se riski, että he pelaavat kaksilla korteilla. Kaksilla korteilla voidaan pelata mm. antamalla vastapuolelle tietoa sotapäälliköiden tai muiden tärkeiden henkilöiden liikkeistä. Samaan aikaan kohde saa tietää, että hänen suunnitelmansa on vuodettu tarkoituksella vastapuolen tietoon.

Tässä vaiheessa vaihdetaan ajoneuvo matkustajineen toiseen samanlaiseen ja laitetaan se samalla aikataululla ajamaan vastustajan ajamaa reittiä.

Drone iskee ja iskupaikalta löytyykin kouluun matkalla olleita lapsia. Proxy-taistelun voittaa se, jolla on esittää lapsiuhreja.

Yhdysvallat ei voi voittaa yhtäkään sotaa roboteilla, jos hintana on täysin sivullisten ihmisten kuolema.

Yleisesti ottaen kyse on sotarikoksesta, jollaiseen Yhdysvaltain armeijan sotilaat eivät tietenkään voi syyllistyä, eikä heitä voi sellaisesta panna syytteeseen. Ja vaikka syytettäisiin, ei Yhdysvallat luovuta heitä oikeuteen. Ja vaikka tuomittaisiin, presidentti viime kädessä armahtaisi.

+2
kosonenjuhapekka
Sitoutumaton Helsinki

Sisukas suomalainen ilman puoluetaustaa. Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea. Maalaisjärjen rippeiden vakaa puolustaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu