Valtasivatko vihreät maahanmuuttoviraston, jotta 80 000 maahanmuuttajaa saadaan helpommin maahan?

Vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalo on ansioitunut lähinnä oman puolueensa edunvalvojana, vaikka sisäministerinä hänen tulisi vastata ensisijaisesti Suomen sisäisestä turvallisuudesta.
Ohisalo on kuitenkin useaan otteeseen ottanut kantaa asioihin, jotka ovat sisäministeriön mandaatin ulkopuolella.

Ohisalon asema on sikäli hankala, että hän ratsastaa kaksilla rattailla ollen samalla vihreiden puheenjohtaja ja ministeri. ”Myyrän” työssään Ohisalo on onnistunut, mutta sisäministerinä menestys on ollut vielä piilossa. Poliisin, rajavartiolaitoksen ja hätäkeskusten tukalaan henkilöstötilanteeseen ei ole saatu muuta kuin juhlapuheita ja lupauksia paremmasta. Valtion rahatilanteesta johtuen käynee pikemminkin niin, että em. laitokset joutuvat jatkossa kiristämään vyötä entistä tiukemmalle.

Vihreiden kannalta onnistumisiksi on laskettava se, että vihreät ovat saaneet oman edustajansa sisäministeriön kansliapäälliköksi ja nyt maahanmuuttoviraston (Migri) pääjohtajaksi nimitetään Ohisalon suosikki ohi ainakin paperilla pätevämpien hakijoiden. Uuden pääjohtajan puoluekantaan en ota kantaa, mutta jos hän on Ohisalon suosikki, niin siitä voinee tehdä johtopäätöksiä.

Vihreiden agenda on selkeä. Puolue valtaa maahanmuuton kannalta keskeiset ylintä virkamiesvaltaa omaavat virastopaikat, jotta puolueen agendaan kuuluva 80 000 ”työperäisen” maahanmuuttajan maahan saaminen olisi mahdollisimman mutkatonta. Johtavien virkamiesten paikat ovat myös vaaleista riippumattomat. Johtajat pysyvät määräaikaisen virkansa loppuun, vaikkei vihreitä kannattaisi seuraavissa vaaleissa kukaan.

USA:ssa systeemi on selkeämpi. Vallan vaihtuessa vaihtuvat myös virastojen johtajat.

Kun maahanmuuton kannalta keskeiset virkamiespaikat ovat Ohisalon hanskassa, niin parempi opetella hyvissä ajoin sanomaan refugees welcome.

Kreikka tyhjennetään piakkoin Suomeen.

kosonenjuhapekka

Sisukas suomalainen ilman puoluetaustaa. Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea. Maalaisjärjen rippeiden vakaa puolustaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu