Valtionvarainministeriön suositus valtion virka-autojen käyttöä koskevista käytännöistä

https://vm.fi/documents/10623/1115054/valtion-virka-autojen-kayttoa-koskevista-kaytannoista-1.3.2017/134c0f16-e8fb-421d-9db7-6e9eae6c3a42

Pääsääntöisesti virka-autoja ei tule käyttää virkamiehen yksityisajoihin. Tämä on mahdollista vain erittäin poikkeuksellisesti ja vain työhön liittyvistä perustelluista syistä. Näin ollen valtion virka-autojen käyttö mahdollisiin yksityisajoihin on rajoitettua eikä virka-autoja tule käyttää yksityisiin ajoihin vähäistä määrää enempää (satunnainen käyttö). Yksityisajoksi luetaan matkat asunnon ja varsinaisen työpaikan välillä. Samoin esimerkiksi virkamatkalle virkapaikan kautta lähdettäessä matka asunnolta virkapaikalle on matkustustavasta riippumatta yksityisajoa ja virka-ajo alkaa vasta virkapaikalta. Sen sijaan virka-ajoa on ajo asunnolta suoraan esimerkiksi kokoukseen tai kokouksesta asunnolle.

Pääministerillä on oikeus laajaan virka-auton ja sen kuljettajan käyttämiseen, koska hän kuuluu valtion suojaamien henkilöiden 1. kategoriaan.

PM on kuitenkin soveltanut tätä ohjetta melko lailla vapaamuotoisesti käyttämällä virka-autoaan taksina, jolla on kuljetettu PM:n ohella myös puhtaasti siviilihenkilöitä virkatehtäviin liittymättömissä kuljetuksissa.

https://www.seiska.fi/Kotimaa/Nain-Sanna-Marin-biletti-kahden-viikonlopun-ajan-ensin-ryyppyjuhlat-Nasiman-kotona-sitten

” Sanna hyppäsi ministerin virka-autoon Marko Björsin, Ilmari Nurmisen ja hänen seuralaisensa kanssa. ”

Olisiko valtionvarainministeriöllä tutkinnan paikka? Kuka tahansa muu virkamies olisi jo poliisin tutkinnassa.

Sitten sananen PM:n käyttäytymisestä.

Onko PM miettinyt hetkeäkään miten hänen turvamiehilleen käy ammatillisesti, jos PM:lle sattuisi näillä bilereissuilla jotain, eivätkä turvamiehet pystyisi puuttumaan tilanteeseen PM:n omien poikkeuksellisten oikkujen johdosta. Heidän uransa ja maineensa turvamiehinä olisi loppu.

Juridiikkaa vähemmän tunteville sanottakoon, että suositus sitoo virkamiehiä samalla tavalla kuin ohje tai jopa määräys. Virka-auton käyttämistä koskevien suositusten tahallinen rikkominen on virkavelvollisuuden rikkomisena rangaistava teko. (normaalitilanteessa)

Saatamme olla tilanteessa, jossa ”laki” ei olekaan kaikille sama.

 

 

+4
kosonenjuhapekka
Sitoutumaton Helsinki

Sisukas suomalainen ilman puoluetaustaa. Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea. Maalaisjärjen rippeiden vakaa puolustaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu