Ministerien vappupuheet kertovat missä oikeasti mennään

Kansansuosiossa paistattelevan SDP:n ministeri Timo Harakka peräsi vappupuheessaan sitä, ettei julkista taloutta saa tasapainottaa vain menoja leikkaamalla.
Teatteritaiteen maisteri Harakka on hallituksen ministeri, joten hänen puheilleen on asetettava tietty painoarvo.

https://www.verkkouutiset.fi/timo-harakka-voisivatko-hyvaosaiset-tinkia-eduistaan/#506af226

”Ei kai nyt vain kuvitella, että korona-katastrofin laskut jäävät työttömäksi joutuvien ja konkurssiin ajautuvien maksettavaksi, entisestään pienentyneiden pienyrittäjien ja entistäkin rajummin raatavien yksinynrittäjien ja freelancereiden selkänahasta mitattavaksi? Ei kai nyt vain ajatella, että julkista taloutta tasapainotetaan vain menoja ankarasti leikkaamalla – että yhteiskunta ei saisi kerätä tuloja heiltä, joita kriisi ei kovinkaan kurittanut?”

Samaan aikaan Li Andersson toisaalla oli jakamassa satasia puheissaan.

Jos Harakan puheita arvioi juridiikan kannalta, niin hänen käyttämänsä lause, ettei julkista taloutta saa tasapainottaa tarkoittaa sitä, että verojen ja maksujen korottaminen on Harakan mukaan pakollista. Vrt. esim. tieliikennelain pykälä 24a§: Moottorikäyttöisen ajoneuvon kuljettaja ei saa ajon aikana käyttää matkapuhelinta siten, että pitää sitä kädessään.

Nyt on enää kysymys siitä, kuinka paljon ja nyt puhutaan aikuisten oikeasti, kuinka paljon keskituloisten verotaakkaa tullaan lisäämään koronan varjolla?

Puhun keskituloisista siksi, ettei rikkaiden huippukireä verottaminen tasaa valtion budjettia milläään tasolla. Rikkaita ei ikävä kyllä ole Suomessa riittävästi.

Haluaisin ennen edes hypoteettisia veronkorotuspuheita kuulla sen, mistä ensin leikataan?

Missä ovat ne puheenvuorot, joissa leikataan ilmastonmuutosmenoista, maahanmuutosta, kehitysavusta tai vaikkapa ulkomailla tapahtuvista sotaharjoituksista?

kosonenjuhapekka

Sisukas suomalainen ilman puoluetaustaa. Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea. Maalaisjärjen rippeiden vakaa puolustaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu