Venäjän sotateollista kapasiteettia ei pidä aliarvioida

Tietotekniikan erikoislehti Mikrobitti astuu mukavuusalueensa ulkopuolelle uutisellaan, jossa ennustetaan, että Venäjä pystyisi korvaamaan Ukrainan sodan kalustotappionsa, mutta siihen kuluu vuosikymmen.

David Porter julkaisee kirjassaan Puna-armeijan panssarivaunut 1939-1945 (Minerva 2018) silloisen NL:n valmistuslukuja panssarivaunujen osalta. Vuonna 1943 omaa tuotantoa oli 24 000 panssarivaunua, 1944 29 000 ja vielä 1945 15 100 erityyppistä panssarivaunua. Viiden vuoden tuotanto oli yhteensä 99 000 eri tyyppistä tankkia.

Ajat olivat toki erilaiset, mutta panssarivaunu on edelleen taistelukentän yksi yksinkertaisimmista laitteista, jossa ei tarvita äärimmäistä hifi-tekniikkaa, jota se olisi taistelukelpoinen. Kun tehtaat käynnistyvät täydellä teholla, 200 modernin vaunun tuotantoon päästään helposti kuukaudessa. Sota-aikaan niitä tehtiin 500 viikossa.

Kysymyshän on vain ja ainoastaan siitä, paljonko Putin haluaa sijoittaa rahaa sotaansa. Öljy maksaa taas liki 100 taalaa tynnyriltä, joten rahasta Venäjällä ei ole pulaa.

kosonenjuhapekka
Sitoutumaton Helsinki

Sisukas suomalainen ilman puoluetaustaa. Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea. Maalaisjärjen rippeiden vakaa puolustaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu