Vihreä ekokusetus-lataushybridit

Iltalehden autouutisissa on mielenkiintoinen leasing-palveluja tarjoavan yrityksen tilasto.

Lataushybridien todellinen kulutus jopa 4,5 kertaa luvattua suurempi – osaa autoista ei ollut ladattu koskaan.

LeasePlanin tilasto lienee luotettavuudeltaan korkeaa tasoa, koska valtaosa Suomen teillä liikkuvista lataushybrideistä on liisareita. Tavallisella sukankuluttajalla ei juurikaan ole näitä härpäkkeitä varaa ostella. Toki omalla rahallaan auton ostava ja erityisesti tankkaava taho ajelee varmuudella hybridillään kuin kusi sukassa, mutta firman luottokorttia vinguttelevat vähät välittättävät vihreistä arvoista. Pedaalia poljetaan surutta, mikä näkyy mm. siitä, että monista lataushybrideistä tupruttelee liikennevaloista kiihdytettäessä sakeaa pakokaasua, vaikka teoriassa niillä voisi kaupungeissa ajella pelkällä sähköllä ainakin muutaman kilometrin.

Lataushybridin huomattavasti korkeampi paino verrattuna pelkällä polttomoottorilla liikkuvaan ajoneuvoon tarkoittaa käytännössä sitä, että polttoaineella ajettaessa sitä kuluu hybridissä väistämättä enemmän. Luulisi kokoomuksen puisto-osaston jo kiiruusti kieltävän tämänkaltaiset veronkiertoajoneuvot, koska niissä ei ole muuta vihreää, kuin mahdollisesti maalipinnassa, jos auto sattuu olemaan vihreän sävyinen.

https://www.iltalehti.fi/autouutiset/a/adada2d1-2aa9-473e-be85-c7a0e3ab9afc

kosonenjuhapekka

Sisukas suomalainen ilman puoluetaustaa. Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea. Maalaisjärjen rippeiden vakaa puolustaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu