Viranomainen myöntää ruotsalaistyylisen jengirikollisuuden ankkuroituneen myös Suomeen

Päivän HS kirjoittaa, että Helsingin keskustassa liikkuu yli sadan mahdollisesti vaarallisen nuoren joukko.

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000007609651.html

Artikkeli on maksumuurin takana, joten se ei valitettavasti aukea kaikille.

Suomessa on ollut erilaisia rikollisia- tai puolirikollisia jengejä jo vuosikymmeniä alkaen mc-jengeistä. Ne eivät kuitenkaan ole olleet suurelle yleisölle näkyvä ongelma ja rikoksia on tehty piilossa ja pienimuotoisesti.

Nyt nämä poliisin aiemmin löyhiksi yhteenmuodostumiksi tai liittymiksi nimittämät nuorisolaumat poikkeavat perinteisistä jengeistä useallakin tavalla. Merkittävimmät erot ovat tarve hakeutua suurten ihmismassojen keskelle sekä korostunut alttius väkivallan käyttöön sekä pääosin etninen tausta. Näitä merkkejä ei kykene ohittamaan enää paatuneinkaan suvaitsevainen.

Ruotsissa jo viranomaisten käsistä karannut jengirikollisuus on saanut alkunsa samalla tavalla, löyhistä nuorten yhteenliittymistä, joissa nuoret syyllistyivät erilaisiin rikoksiin. Nämä katujengit toimivat tulevien rikollisten päiväkotina, peruskouluna ja korkeakouluasteena, joissa graduoinnit suoritettiin yhä raaempina rikoksina. Tohtorinhattu tienattin sitten vankilassa. Osa näistä sakilaisista on menehtynyt, osa ehkä päässyt irti rikoskierteestä ja saattaa jopa elää suhteellisen normaalia elämää, mutta merkittävä osa näistä entisistä nuorista muodostaa Ruotsin rikosmaailman nykyisen karun eliitin, rikollisryhmittymien johtoportaan.

Sama ilmiö on toistumassa Suomessa ja me ikäänkuin sallimme sen tapahtuvan suhtautumalla näihin tosiasiassa valtaosaltaan etnisiin nuoriin suvaitsevaisesti ja ymmärtämällä heidän henkistä tuskaansa, identiteetin kaipuutaan ja sisäistä paloaan.

Suvaitsevaisimmat eivät kuitenkaan ymmärrä sitä, että jossain vaiheessa nämä rikolliseen elämäntapaan taipuvaiset nuoret astuvat oikeiden rikollisten varpaille, jolloin alkaa samanlainen reviirisota kuin Ruotsissa nyt tapahtuu. Aseistautuminen ei ole rikollisille ollut koskaan ongelma, joten eittämättä olemme tulevaisuudessa tilanteessa, jossa Kalashnikovit puhuvat myös Helsingin, Turun tai Tampereen yössä.

Hinnan tästä maksavat tavalliset kansalaiset, kuten ovat jo maksaneet ne, jotka ovat jo joutuneet näiden katujengien uhreiksi.

kosonenjuhapekka

Sisukas suomalainen ilman puoluetaustaa. Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea. Maalaisjärjen rippeiden vakaa puolustaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu