Voiko kolme pilalle mennyttä uintireissua olla sattumaa

Käyntimme kahdesti kunnallisessa uimalaitoksessa ja kerran kaupallisessa kylpylässä on mennyt osittain pilalle löyhästi yhteen liittyneiden nuorisoryhmien häiriköinnin johdosta. Nämä tapahtumat siis kuluneiden kahden viikon aikana.

Uimahalliin tai kylpylään on päästetty sisälle noin kymmenpäinen nuorisojoukko (poikia), joka aiheuttaa yleistä häiriötä meluamisella ja käyttäytymisellä, jossa ei vaikuta olevan lainkaan rajoja. Ymmärrän, ettei sen enempää uimahallilla kuin kylpylälläkään ole laillisia mahdollisuuksia estää poikajoukkioiden sisälle pääsyä, mutta poistamisoikeus sen sijaan on, jos asiakkaat eivät käyttäydy yleisten käyttäytymissääntöjen mukaisesti. Tämä koskee sekä kantasuomalaisia että muualta tulleita asiakkaita.

Viimeisin tapahtuma sattui hintavaksi luokiteltavassa kylpylässä kymmenpäisen enemmän tai vähemmän ruskettuneen pojan aloittaessa oman shown siellä. He hyppivät aluksi täysin holtittomasti hyppyaltaaseen ja kun uimavalvojat sen kielsivät, he siirtyivät aiheuttamaan häiriötä vesiliukumäkiin, jossa tapahtui erään asiakkaan kertoman mukaan mm. sitä, että pojat jarruttivat menoaan (en tiedä miten, mutta kuulemma onnistui) ja laskivat sitten isona sumppuna alas. Tämä on käsitykseni mukaan monellakin tapaa vaarallista. Siihen päälle juoksemista, muiden tönimistä ja infernaalista metelöimistä.

Omakohtaisesti koin häiriön kylpylän saunassa, jonne tämä poikajoukkio ilmaantui samanaikaisesti ilmeisesti altailta poistettuina. Kun kielsin ylettömän löylyn heittämisen, johon yksi pojista syyllistyi, porukka häipyi saunasta yhden ottaessa kiulun mukaansa. Hän kävi täyttämässä kiulun ja palasi saunaan heittäen koko kiulullisen kiukaalle, jonka jälkeen pakeni kovaäänisesti kiljuen pukutiloihin. Uimavalvojan ripittäessä nuoria miehiä pukutiloissa yksi heistä kehtasi nimittää uimavalvojaa rasistiksi.

Edelliset pilalle menneet uimareissut kunnallisiin uimalaitoksiin olivat tapahtumiltaan vastaavanlaisia.

Olemme saaneet mm. höllän maahanmuuton kautta sen, mitä emme tilanneet.

Ikävää sinänsä, että nämä häirikkönuoret pilaavat asiaan liittymättömien maineen ja aiheuttavat samalla kunnille ja yrittäjille taloudellisia vahinkoja. Jos perheemme kylpyläreissu maksoi meille satasen, emme ota samaan hintaan uutta riskiä siitä, että raha menee hukkaan häiriöiden toistuessa. Voisin monen muun ajattelevan samalla tavalla. Myös kunnalliset uimahallit ovat nyt boikotissa, koska emme voi altistaa eskari-ikäistä poikaa jatkuville häiriöille.

Kaikkeen häiriökäyttäytymiseen on suhtauduttava asianmukaisella vakavuudella ja jos henkilökunnan rahkeet eivät riitä häiriköiden kuriin laittamiseen tai poistamiseen, niin sitä varten on olemassa poliisi.

Ehkä tilanne rauhoittuu elokuussa koulujen alkaessa? Yksi syy nuorison aiheuttamiin häiriöihin on eittämättä se, että Suomessa koululaisilla on ylipitkät lomat verrattuna muuhun EU-alueeseen. Sekin on täysin tarpeeton jäänne agraarikulttuuri ajoilta ja mahdollistaa nuorille elämöinnin ilman vanhempien valvontaa.

Edes valtion pitkälomalaiset eivät pysty lomailemaan kesäkuun alusta elokuun puoliväliin saakka, mitä pilttien tekemisten valvominen edellyttäisi.

+10
kosonenjuhapekka
Sitoutumaton Helsinki

Sisukas suomalainen ilman puoluetaustaa. Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea. Maalaisjärjen rippeiden vakaa puolustaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu