Voisiko Venäjä aloittaa proxy-sodan länsimaita vastaan

En ole ainoa taho, joka on ollut huolissaan länsimaiden vastikkeestomasta ja varsin avokätisestä aseiden jakamisesta Ukrainaan.

Rohkenin kuitenkin kirjoittaa asiasta jo reilusti ennen kuin mm. Interpolin ja Suomen poliisin edustajat ottivat samaan asiaan kantaa julkisuudessa. Usarin woke- ja cancel-porukan vastaisku oli tuolloin armoton.

Nyt liikkuu vahvoja huhuja siitä, että mm. käsiaseita olisi valunut jo Ukrainasta maan rajojen ulkopuolelle. Esimerkiksi Ukrainan armeijan rynnäkkökivääreitä jaettiin sodan alkupäivinä Kiovassa jonottajille kuin muoviämpäreitä Tokmannin hulluilla päivillä konsanaan. Näin toimimalla yritettiin paikata liikekannallepanon törkeän tahallista tekemättä jättämistä ja sen seurauksia.

Propagandalähteet rohkenevat väittää, että jotkut ukrainalaiset olisivat tehneet rahaa myymällä länsimaista huippuaseteknologiaa sekä venäläisille että lähi-idän suuntaan. Väite ei ole tuulesta temmattu, jos otetaan huomioon maan sotaa edeltänyt bruttokansantuote sekä kansalaisen keskimääräinen ansiotaso.

Kun nämä luvut ovat sodan takia romahtaneet jo Euroopan mittapuun todella alhaisista luvuista, voisi olla uskottavaa, että rahan arvoinen tavara myydään eniten maksavalle.

Länsimaisia teknoaseita on päätynyt suurin määrin venäläisten joukkojen haltuun eri kautta, suurin osa antautuneiden ukrainalaissotilaiden luovuttamina.

Onko olemassa vaara siitä, että Venäjä luovuttaisi tätä huippunykyaikaista aseistusta sellaisten tahojen käsiin, joka olisi valmis iskemään länsimaiden kimppuun niiden omilla takapihoilla?

Mikä olisi sen mukavampaa länttä vastaan taisteleville, kuin se, että omat koirat purisivat niitä. Länsimaiden olisi myös mahdotonta syyttää Venäjää siitä, jos esim. jonkun valtionpäämiehen autosaattueeseen tai johonkin suureen ostoskeskukseen iskettäisiin NLAW-ohjuksella.

Puhuttaisiinko proxy-sodasta, jos Venäjä käyttäisi epäsuoraan sodankäyntiin länttä vastaan esim. uskonnollisfanaattisia taistelijoita, jotka suorittaisivat terrori-iskuja omissa nimissään, mutta erityisen tehokkailla länsimaisilla sotasaalisaseilla, joita nyt olisi helposti saatavilla.

+3
kosonenjuhapekka
Sitoutumaton Helsinki

Sisukas suomalainen ilman puoluetaustaa. Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea. Maalaisjärjen rippeiden vakaa puolustaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu